Detectant problemes a les query MySQL

Via Menéame trobo un post força interessant sobre la detecció de queries MySQL costoses.

Bàsicament proposa l’activació del log-slow-queries i la posterior consulta mitjançant mysqldumpslow, però no està de més refrescar-ho.

Mirant un xic l’historial del mateix blog topo amb una eina d’administració de MySQL que també promet: MTop.

[tags]Mysql[/tags]

CSS per a handheld

Aquest matí he aprofitat per generar el full d’estils per a dispositius mòbils (o amb pantalla petita) per al blog. Que bàsicament es diferencia del full per a pantalles en que no conté floritures més que per facilitar la diferenciació de continguts, així com una disposició lineal dels mateixos.

Un cop disposats els continguts de forma lineal he vist la necessitat de fer un menú d’accés ràpid a les diferents seccions útils del seti:

Aquest menú queda amagat en el renderitzat mitjançant el full d’estils de pantalla.

Les proves de visualització les he fet mitjançant l’Opera Mobile que tinc a l’Acer N50, si bé tothom que ho vulgui pot veure una aproximació del resultat mitjant la versió demo d’Opera Mini (requereix Java) que hi ha al seu seti.

El resultat és que ara el seti s’adapta als nous dispositius mòbils:
Browsing my weblog

Us imagineu fer quelcom similar sense els fulls d’estils?

800×600, podem prescindir del 20% d’usuaris?

Recentment diferents diaris han actualitzat el seu seti i l’han fet compatible amb resolucions superiors a 800×600, és a dir amb resolucions més petites apareix la barra de desplaçament horitzontal. Aquesta pràctica s’està estenen de forma progressiva entre dissenyadors i/o maquetadors que ja no compten amb els usuaris amb resolucions petites ara bé, s’ho poden permetre?

Segons les darreres estadístiques del W3Schools, al Juliol d’enguany un 17% dels usuaris encara navegaven a 800×600, podem prescindir d’ells?

Personalment, si jo vengués quelcom a través de la web prescindir o posar traves a un 20% dels usuaris em semblaria un peatge extremadament car! Us imagineu que a un centre comercial o una botiga tingués una porta on les persones més grans d’una talla X (un 20%) haguessin d’entrar de perfil?

script.aculo.us 1.7 beta

Ja és pública la versió 1.7 beta d’script.aculo.us, la coneguda llibreria JavaScript que permet fer interfícies web avançades de forma senzilla mitjançant mil i un efectes gràfics, la gestió de peticions AJAX, etc.

Aquesta nova versió incorpora efecte de morph o transformacions escalades d’un estil inicial cap a un de final, quelcom que m’és difícil d’explicar però que gràficament és senzill d’entendre.

[tags]JavaScript, AJAX, script.aculo.us[/tags]

LaTafanera: el digg català

El passat dia 20 es va posar a funcionar LaTafanera, un digg, un meneame o un tants d’altres però aquest cop en català.

La tafanera, és un web de promoció de notícies, on pots enviar notícies enllaçades a d’altres llocs, i votar i comentar les que han enviat altres usuaris

La iniciativa empra Pligg com a gestor de continguts i està llicenciat sota l’Affero General Public License, una modificació de la GPL que permet copiar i distribuir els continguts però sense modificar-los:

Everyone is permitted to copy and distribute verbatim copies of this license document, but changing it is not allowed.

A veure si ben aviat comencem a sentir a parlar del efecte LaTafanera!

[tags]digg, meneame[/tags]