Cansat d’actualitzar … WordPress

Fa mesos que hi pensava: quina mandra haver d’actualitzar el WordPress cada cop que els senyors de Automattic decideixen treure’n una nova versió.

En el seu moment ja vaig decidir deixar d’actualitzar la versió de WordPress del meu blog en castellà (volldamm.net, ara oriolmorell.com) i vaig migrar-lo a Obolog, el resultat va ser molt recomenable.

Ara li ha tocat el torn a aquest blog, aquest cop he decidit confiar-lo a Automattic fent una instal·lació a WordPress.com i deixant-los gestionar el meu domini. Vull testejar que tal funcionen els blogs allotjats a WordPress.com i veure si té sentit aplicar-los a l’entorn professional en comptes d’emprar WordPress allotjats en servidors propis que cal actualitzar, mantenir, etc.

La migració cap a WordPress.com va ser molt fàcil gràcies al servei de Support de WordPress: la importació de posts es podia fer de forma automàtica, però la importació de les imatges i els arxius del directori d’uploads no. Així que després de fer la petició van procedir a replicar-me l’estructura. A més, han gestionat totes les redireccions 301 de les URLs velles (les del meu WordPress) a les noves (el WordPress allotjat a WP.com), amb el que estic força tranquil.

Amb tot plegat, de moment tot sembla funcionar prou bé, el cost és acceptable: $9,97 anuals i em surt molt més a compte que haver de fer les decenes d’actualitzacions que fan cada any.

Ja us aniré explicant…. amb tot això continuo amb un post – esborrany del motiu que em té tan apartat del blog.