Martorell.cat i els requisits del W3C

Feia dies que no em passejava per les webs de l’administració catalana i avui he anat a petar a la recent estrenada web de l’Ajuntament de Martorell.

A la pàgina on es parla de l’accessibilitat del web podem llegir:

Aquest lloc web està concebut com una experiència fàcil d’usar, sense barreres i accessible a qualsevol usuari. Compleix a més amb els requisits del W3C, consorci que defineix els estàndards dels nous mitjans digitals.

Com ja és habitual en les webs d’aquest caire, quan intentem passar el validador automàtic del W3C el resultat és decepcionant. És curiós que la major part d’errades és pel manteniment de l’atribut target als enllaços (no permès al XHTML 1.0 Strict). La fal·lera per mantenir la pàgina de l’ajuntament oberta desmereix la feina per intentar satisfer els estàndards.

En resum, tal i com comenta avui el director de la Fundació CTIC, l’accessibilitat web continua sent una assignatura pendent.