Reaprofitar maquinari obsolet

A la feina se’ns ha plantejat el següent problema: tenim molts equips vells que volem utilitzar per a donar servei als nostres usuaris i, per tant, incrementar el parc d’ordinadors i de mitjans a oferir.
Hem estat mirant alternatives i hem ensopegat amb el PSEX Linux Thin Client, una micro distribució Linux que permet crear clients thin o terminals que permetran reaprofitar el maquinari obsolet.

La idea és senzilla:
Executar les aplicacions contra un servidor i rebre als terminals les pantalles amb els resultats de l’aplicació, de manera que els terminals, amb hardware obsolet, no han de patir la càrrega de les aplicacions sinó únicament mostrar una imatge (com si d’una foto es tractés).

La pràctica, seguint aquest manual, també ho és.

Continuarem les proves i si tot va bé de cara a Setembre podrem començar a oferir mitjans amb aquest sistema, ja us explicaré.

Autor: Oriol Morell

Em dic Oriol Morell i Jané, Enginyer informàtic de sistemes per la UOC. Sóc especialista en marketing digital, posicionament als cercadors i en desenvolupament de negocis web. Pots llegir més informació sobre mi al meu perfil a LinkedIn i pots contactar-me a oriolm(a)gmail(punt)com