Problemes al servidor

El passat divendres, aprop.net [1] va patir greus problemes d’estabilitat en els seus serveis a causa d’algunes denegacions de servei provocades per comportaments incívics en usuaris d’altres Virtual Servers.

En concret, el servidor principal, matrix.aprop.net, va ser l’afectat i va provocar que el servei web i de base de dades estiguessin inaccessibles en diferents moments des de les 11 del matí fins les 20 del vespre (hora del principat).

A més a més, aquest problema va suposar que el servei de correu electrònic també es veiés afectat, ja que l’autenticació dels usuaris es realitza emprant una base de dades del servidor afectat. Per minimitzar l’impacte de futures incidències del mateix tipus, s’ha proposat crear una rèplica automàtica de la base de dades i activar el servei SQL al servidor de correu quan el servidor principal estigui inaccessible.

[ 1 ] aprop.net és una xarxa de serveis en línia pensada per donar servei a diferents projectes relacionats amb la cultura catalana. Actualment ja ofereix alguns serveis: blocs personals, pàgines d’informació, correu electrònic…