Aquest títol podria ben bé ser la traducció del títol oficina de la campanya presentada pel Departament de Salut i que s’anomena Peix protegit contra l’anisakis.
Entenc que els restaurants Japonesos comencen a fer-se notar (de fet ja fa temps que ho fan) en l’economia dels restaurants tradicionals del territori català, per tant cal actuar a consciència i començar a minvar la qualitat dels seus aliments. Primer pas: ataquem el peix que hi serveixen.
A finals de l’any passat entra en vigor un Reial Decret que obliga als restaurants o venedors a consumidors finals, a congelar el peix que es serveix durant un mínim de 24 hores: despareix el peix fresc i per tant el sushi de peix fresc.
Amb la nova campanya, a més, caldrà que els restauradors afegeixin a les seves cartes o en un lloc visible de les seves instal·lacions un cartellet (PDF de 62KB) que informi als clients del compliment del Reial Decret.
Estic convençut que recaptaran més diners amb les sancions generades per aquest ridícul decret que no pas pel de, també marcat per cartells, prohibició de fumar en certs restaurants, etc.
Tot plegat, una protecció pel ciutadà o més aviat, una protecció per la restauració tradicional de la terra.