Novetats a Ubuntu: MigrationAssistance i Capper-Commercial

La gent de Canonical continuen demostrant que tenen ganes de fer les coses com cal, les darreres setmanes han presentat un parell de novetats per aproximar al gran públic a la seva distribució, Ubuntu.

En primer lloc, en parlen a La Pastilla Roja, han presentat un script, anomenat MigrationAssistance, que serà inclós a la nova versió de l’instal·lador d’Ubuntu i que permetrà migrar tots els arxius de configuració de Windows cap al seus equivalents a Ubuntu, de manera que a l’acabar la instal·lació de la distribució en un ordinador amb Windows, ja es tindrà configurat el client de correu, els favorits del navegador, els comptes de la missatgeria instantània, etc. Promet ser un gran avenç per a posar la instal·lació de Linux encara més a l’abast de tothom.

Per altra banda, a Meneame publiquen que s’ha creat un nou repositori d’Ubuntu per a programari comercial. És a dir, que hi haurà programari comercial que, lliurament podrem decidir d’instal·lar mitjançant els assistents d’instal·lació d’Ubuntu.

Podem afegir el nou repositori comercial seguint uns passos senzills:

  1. Obrim el Gestor de paquets Synaptic (Sistema > Administració > Gestor de paquets Synaptic)
  2. Ens adrecem a afegir un nou repositori o diposit (Paràmetres > Diposit > Afegir)
  3. Pitjarem a Personalitzar per tal d’introduir manualment el nou repositori
  4. Afegirem la següent entrada:
    deb http://archive.canonical.com/ubuntu dapper-commercial main
  5. Un cop acceptada la nova entrada, actualitzarem els paquets disponibles clicant a Refrescar

Un cop fet això, ja podem emprar Synaptic per instal·lar aplicacions comercials com Opera, Real Player, etc.

D’aquesta manera la gent de Canonical afegeix la possibilitat de treballar amb programari comercial de forma tan senzilla com amb el programari lliure, facilitant la lliure elecció a l’usuari.