Donant estils a un input d’arxius

Fer que els clàssics input de formularis deixint de tenir aquell aspecte gris tan poc estètic mitjançant CSS és força senzill, només cal aplicar el selector pertinent a la fulla d’estils i detallar-hi les propietats. Quan volem aplicar estils diferents a un input type=”text” (input d’entrada de dades) i un input type=”submit” (input d’enviament de dades), tampoc és massa problema, apliquem una classe particular a un dels dos inputs per diferenciar-los a la fulla d’estils i llestos.

El problema de donar estils als formularis apareix quan volem posar maco un camp del tipus file, és a dir un:

El problema radica en que no podem donar estils diferents als dos elements que composen l’input (l’àrea de text on s’ubicarà el path de l’arxiu i el botó de navegar).

La solució és un xic complexa de concebre però gens d’aplicar. La podeu llegir a QuirksMode.org: CSS2/DOM – Styling an input type=”file”.

Autor: Oriol Morell

Em dic Oriol Morell i Jané, Enginyer informàtic de sistemes per la UOC. Sóc especialista en marketing digital, posicionament als cercadors i en desenvolupament de negocis web. Pots llegir més informació sobre mi al meu perfil a LinkedIn i pots contactar-me a oriolm(a)gmail(punt)com