FesInternet o com fer la xarxa excloent

Avui rebo un mail de l’Oriol Ferran convidant-me a participar a FesInternet. El correu, molt correcte, acaba amb una frase que, si més no, fa riure donades les circumstàncies:

Volem evitar que aquesta nova societat en xarxa sigui excloent i treballar per una Internet de tothom i per a tothom: FesInternet pot ser un pas important en aquest camí, fem-lo conjuntament.

Està clar que el millor per evitar la exclusió és fer una web que la promou, passant de les recomanacions d’accessibilitat del W3C (que fan accessible a tothom la WWW) i dels estàndards del W3C.

He respost al correu del secretari de la STSI demanant-li coherència.

Enganxo els correus que he enviat a la STSI i que el que m’han contestat:

Oriol to STSI:

Benvolgut,
celebro la vostra voluntat de “evitar que aquesta nova societat en xarxa sigui excloent i treballar per una Internet de tothom i per a tothom: FesInternet pot ser un pas important en aquest camí, fem-lo conjuntament.”, però caldria demostrar amb fets aquestes passes cap a una SI no excloent adequant els continguts dels vostres web a les recomanacions d’accessibilitat del reconegut W3C. Em dol comprovar que la que ha de ser la pàgina de la Festa d’Internet a Catalunya òbvia aquestes recomanacions.

Atentament,

Oriol Morell i Jané

STSI to Oriol:

Benvolgut Sr. Morell,

Agraïm la seva preocupació i les seves aportacions. Li fem saber que pot adreçar-se a través del correu electrònic info@fesinternet.net per resoldre qualsevol dubte o realitzar qualsevol comentari respecte a FesInternet 2006, així com per proposar qualsevol activitat.

Restem a la seva disposició

Salutacions cordials