FesInternet, el W3C i la STSI

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) ja fa temps que s’omple la boca parlant d’estàndards, programari lliure, etc., semblava que l’equip de la Secretaria havia entès que Internet havia de ser una eina per a tothom i, també semblava, que el pacte del Tinell faria que els webs realitzats des del govern s’adequarien als requeriments del W3C. Tot això, insisteixo, semblava.

Ahir es feia públic FesInternet 2006, que a part dels trapitxeos amb que es pot haver fet l’adjudicació de la seva dinamització, compta amb irregularitats de forma i concepte. El projecte pretén donar a conèixer Internet a tothom:

FesInternet ha estat concebut com un lloc per ajudar i encoratjar la ciutadania a entrar a Internet, a connectar-s’hi i utilitzar-la i, en definitiva, a FER-LA plegats.

Però aquesta ciutadania és només una part de la mateixa, donat que el web promogut per la STSI, no s’adequa als consells d’accessibilitat de la WAI. De fet incompleix el, ja irrisori, acord del Tinell.

3.3 Fer accessibles tots els lloc web finançats amb fons públic (respectant els estàndards establerts per World Wide Web Consortium)

Arribats aquí tenim dues opcions, o bé replantegem el concepte ‘ciutadania’ o bé replantegem el concepte ‘FesInternet’, la STSI en té la clau.