STSI: passes endavant, passes endarrera

19.01.2006 – Sembla que la pàgina de l’Oficina Tècnica de PL ja valida, ara però han decidit fer que sigui LaFarga la que no ho faci.

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) sembla que fa passes endavant per adequar-se al que es va dir en el seu dia al pacte del Tinell i ha llançat dues iniciatives interessants per a promoure el programari lliure. Per una banda tenim el CAMPUS (una plataforma d’ensenyament virtual que, intentarà, robar mercat a Moodle) i per l’altra han creat l’Oficina Tècnica de Programari Lliure que, cito textualment:

L’Oficina Tècnica de Programari Lliure s’impulsarà des de la Fundació I2CAT i actuarà de forma conjunta amb els departaments de la Generalitat i altres administracions. L’acció de Govern respecte el programari lliure es basa en els punts del Pacte del Tinell. Entre aquests compromisos hi ha el de fomentar la producció del programari lliure i la corresponent documentació en català, fer accessibles tots els llocs web finançats amb fons públics, i promoure i donar suport a la indústria catalana d’elaboració de programari i a la del tractament de la llengua.

La llàstima d’ aquestes passes endavant és que vagin acompanyades de passes endarrera pel que fa al seguiment dels estàndards proposats pel W3C, que també apareixen al pacte del Tinell i que semblen deixats de la mà de Déu. Tan difícil és maquetar una web tan senzilla com la de la iniciativa “CAMPUS” o l’Oficina Tècnica de Programari Lliure fent que validi els estàndarsd web actuals? És obvi que no i per tant podem parlar, simplement, de passotisme.