Ubuntu: Hivernant l’equip quan hi ha inactivitat

Tot i que la gestió de la bateria del meu Acer amb Ubuntu ha millorat bastant continuava tenint un problema, no aconseguia que suspendre’l o hivernar-lo per inactivitat. Podia suspendre’l o hivernar-lo tancant la tapa del portàtil o prement el botó segons tinguès configurat però no aconseguia que passats X minuts d’inactivitat l’equip passes a un mode de menor consum de bateria.

Cercant pels paquets de Synaptic he trobat la solució. He instal·lat el dimoni anomenat sleepd i l’he canviat la seva configuració (/etc/default/sleepd) de manera que ha quedat així:


# This is a configuration file for /etc/init.d/sleepd.
# Parameters to pass to sleepd.
PARAMS="-u 300 -U 0 -s /etc/acpi/hibernate.sh -b 5"

Que fa el següent: passats 300 segons d’inactivitat al portàtil (-u 300) o bé quan la bateria està al 5% (-b 5) executa la comanda especificada (-s /etc/acpi/hibernate.sh). A més he desactivat l’apagat per inactivitat quan el portàtil està connectat a corrent (-U 0). Si consulteu em man del sleepd veureu que té alguna altra opció.