Migrant a XHTML-Strict

Ahir de matinada vaig començar la migració del bloc a XHTML 1.0 Strict, fins ara les plantilles satisfeien l’estàndard XHTML 1.0 Transitional i mai m’havia posat a fer el canvi. Va ser força senzill:

  1. Canviar el Doctype de la plantilla Header del tema de WordPress
  2. Comprovar amb el validador del W3C quines errades es produïen
  3. Reparar les errades de les plantilles

Teòricament la base del bloc ja hauria d’estar migrada però no! Hi ha extensions de WordPress que inclouen codi a la plantilla i l’inclouen a sac, per tant em va tocar modificar les extensions per tal que introduïssin codi decent. En particular vaig haver de modificar un parell d’extensions:

  • WP-Contact-Form: el codi que genera amb el formulari de contacte deixa bastant que desitjar
  • Spam Karma 2 – Reloaded: Afegeix inputs a l’hora de fer comentaris que no satisfan el XHTML-1.0 Strict

Ara només em resta revisar les entrades i llestos!