Oferta de portàtils amb Windows per a universitaris

La UOC ens fa saber que la STSI, Universia, ACER, Samsung, i la mateixa UOC entre d’altres patrocinen l’adquisició d’un portàtil per als estudiants a un preu força correcte: un portàtil ACER Extensa 2600 per 551€ o un SAMSUNG R50 per 976€.

No cal ni dir que trobo genial que la Generalitat i les Universitats catalanes col·laborin per tal de facilitar l’adquisicó de maquinari als estudiants. El que trobo patètic és que els ordinadors portin Windows XP Home preinstal·lat, malgrat l’intent de la STSI, suposo, d’arreglar-ho fent sortir un text a l’anunci que diu […] has de saber que els equips porten com a sistema operatiu preinstal·lat Windows XP Home i són plenament compatibles amb sistemes GNU/Linux. Tu tries! També t’enviarem a casa una distribució GNU/Linux (CATIX) juntament amb programari en català de lliure distribució.

Què és el que he de triar? De veritat ens volen vendre que estan donant les mateixes opcions a Windows i Linux? Aquesta és l’aposta que fa la Generalitat i les nostres Universitats pel programari lliure? O és la manera de quedar bé amb la comunitat creixent de PL a Catalunya?

[ Veure imatge de l’anunci ]