Presentació: El Raval de Barcelona

El Raval de BarcelonaEl proper dijous 16 de desembre a les 19.00 a l’aula 1 del CCCB és presentarà el còmic “El Raval de Barcelona”, de la col·leció “El món per un forat-Llibres per pensar”.

Durant l’acte de presentació parlarà en Josep Guardiola, professor de secundària i especialista en temes d’immigració, així com les coordinadores del projecte, Raquel Naval (TEB) i Marta Catalan (GEP), un dels dibuixants, Ernesto Alonso, i dos dels protagonistes del còmic: Diana Espin i Vijay Kumar.

Des del setembre de 2003, el Grup d’Estudis Pedagògics (GEP) en col·laboració amb l’Associació per a joves TEB hem treballat en la creació d’un Còmic sobre la Immigració que es centra al barri del Raval de Barcelona. La trama segueix la història de 4 nois/es del barri del Raval de diferents procedències (Índia, Pakistan, Equador i Marroc), que ens expliquen les expectatives que tenien quan veniren a Catalunya així com les dificultats d’adaptació, o el xoc cultural que tingueren, enfrontar-se a una nova llengua, una nova vida, … Les històries del còmic són reals i estan complementades amb informació sobre els protagonistes, documentació sobre la immigració, la integració, etc. així com propostes de reflexió.

Aquest còmic es complementa amb un CD multimèdia i musical. La part multimèdia es composa de jocs i propostes entorn al coneixement del barri del Raval, fruit del treball dels Joves del TEB i de la participació en el projecte del CEIP Drassanes i de l’IES Miquel Tarradell.
La part musical és un recopilatori anomenat “Històries d’anada i tornada”. Cançons de músics com Els Pets, Lluís Llach, Cheb Balowski, Obrint Pas, La Portàtil FM, etc. cedides per al projecte.