800×600, podem prescindir del 20% d’usuaris?

Recentment diferents diaris han actualitzat el seu seti i l’han fet compatible amb resolucions superiors a 800×600, és a dir amb resolucions més petites apareix la barra de desplaçament horitzontal. Aquesta pràctica s’està estenen de forma progressiva entre dissenyadors i/o maquetadors que ja no compten amb els usuaris amb resolucions petites ara bé, s’ho poden permetre?

Segons les darreres estadístiques del W3Schools, al Juliol d’enguany un 17% dels usuaris encara navegaven a 800×600, podem prescindir d’ells?

Personalment, si jo vengués quelcom a través de la web prescindir o posar traves a un 20% dels usuaris em semblaria un peatge extremadament car! Us imagineu que a un centre comercial o una botiga tingués una porta on les persones més grans d’una talla X (un 20%) haguessin d’entrar de perfil?

oriol

oriol wrote 1166 posts

Post navigation

 • io

  No crec que sigui prescindir d’aquests usuaris, simplement que han de fer servir la barra de desplaçament per veure el que queda a la part dreta de la pantalla.

  Trobo bastant pitjor que el 77% que tenim 1024×768 vegem mitja pantalla en blanc, i una petita columna amb tots els continguts super-concentrats. Amb 1280×800, per exemple, veure pàgines amb un disseny fixe pensades per 800×600, és molt molest.

 • io

  77% que tenim 1024×768 O SUPERIOR (m’ho he deixat)

 • Oriol Morell i Jané

  Qui diu que s’hagin de veure pantalles en blanc?

  L’usuari s’ha d’adaptar a la pàgina o la pàgina a l’usuari? Es poden definir les mides amb % per tal d’adaptar la pantalla als usuaris, no?

 • are

  Fins que no disposem de les media query no podrem solucionar aquest problema.

  La manera menys dolorosa és usar min/max-width per fer líquids acotats.

  No s’ha d’oblidar que les pantalles no creixen cada vegada més. El que augmentarà segur són dispositius mòbils.

 • I no creieu que en certa manera és una manera de forçar a la gent a canviar de monitor (els que fan servir resolució de 800×600)? Si a la meva feina tothom utilitza windows 2000 per seguretat i tal, ara em comprat un ratolí Logitech MX Revolution y només funciona amb Windows XP, serà que també discriminen als que no tenen XP (no sé el % però a sudamerica és elevat encara).
  Salutacions

 • Oriol Morell i Jané

  La gent que treballa a 800×600 ho fa per dos motius:

  • Perquè li agrada
  • Perquè no pot tenir més resolució

  Qui som nosaltres per forçar-los a canviar?

  L’exemple que comentes del ratolins, sí estan marginant a tothom que no té Windows XP, han preferit passar dels usuaris que empren Windows anteriors, Linux, Mac, etc. L’empresa Logitech ha decidit prescindir d’aquests usuaris.

  La meva reflexió anava en aquest sentit, en podem prescindir?

 • I què me’n dieu de les webs que discrimen el % d’usuaris que no emprem l’Internet Explorer…