Post navigation

 • Fins on arribarem..eh que ningú discuteix les tres lleis de Newton, o la teoria de l’evolució de Darwin, o la teoria de la Relativitat especialsense aportat proves científiques, només per qüestions polítiques?
  O ningú diu a un Arquitecte com fer la casa, ni a un enginyer com ha de fer un cotxe o un aviò? Ni epr on ha de passar el tren?

  Doncs perquè tothom s’atreveix amb la unitat de la llengua? A mi ten t me fa com es digui, si català o valencià i tant me fa discutir sobre quina és un dialecte i quina no…al cap i a la fi són simples denominacions. El que em fot és que es rebatin evidéncies científiques, i que el català, que el mallorquí i que el valencià són variants d’una mateixa llengua ho és, per motius polítics!A més em sembla de analfabet inculte, reaccionari i poc tolerant!

  Bé excloguem els polítics, els analfabets i els religiosos…ningú discuteix les evidències científiques sense tenir proves, també científiques…bé val més que ho deixem estar…no hi ha res a fer a l’estat

 • El problema, crec jo, no és que es trobi una versió en català i una en valencià, sinó que no quedi clar que són la mateixa llengua. Per exemple, a la web de Mozilla surten English i English (british). Perquè no: català i català (valencià)? I a les eines d’ofimàtica, windows, etc… el mateix, i s’ha acabat el problema

 • Frik, dius: Fins on arribarem..eh que ningú discuteix les tres lleis de Newton, o la teoria de l’evolució de Darwin, o la teoria de la Relativitat especialsense aportat proves científiques, només per qüestions polítiques?

  Òbviament, políticament parlant, discutir de tot això no porta enlloc, mentre que discutir sobre la llengua és una màquina de generar vots important.

 • castelló

  el problema es q el PP al país valencià sempre ha dut uan política contra l’ús de la llengua i ara diu q la defébn davant tota espanya per a anar contra el govern de zapatero. aquesta gent del pp no tenen cap cultura ni cap noció sobre el tema. però sój usn incomptetents que no poden defendre una llnegua q no saben parlar. i a més a més dir q son dues llengües diferents quan històricament se sap que són una única llengua. per a qui no ho sàpiga demà divendres 17 hi ha a castelló uan manifestació per la unitat de la llengua.
  gràcies per participar-hi

 • MIreu, nois, a mi no em semblaria malament dues versions, fins una tercera en balear, si es deixa ben clar que són versions dialectals d’una mateixa llengua i tenen escasses diferències.

  Això sí, si no es deixa clar aquest punt, aleshores estic en contra de les dues versions.

  Però penseu que si no hi ha dues versions, aleshores els valencians ens diuen que el català central-barceloní s’imposa! Esteu segurs que estem defensant bé els nostres dialectes? Una cosa és menysprear el PP, l’altra ignorar la realitat dialectal. Dubto bastant que el valencià i el balear siguin tant semblants entre ells que fer dues versions és ridícula…

 • Valenciano_86

  ¿Per què vos molesta tant que diguen Català i Valencià? Jo no pense que les dos llengues sigen tan iguals con vosaltres dieu. N’ hi han clares i nombroses diferències, sobretot de pronunciament. En compte de dir perquè dieu (els Catalans) “parcà”, cotxa en comptes de cotxe i rotllu en comptes de rottlo. Val que el Valencià puga ser una variaciò o dialecte del Català, però no son iguals. També és diferent el Balear, encara que es parega al Català. No entenc com vos molesta tant que vulgam tindre la nostra llengua. Fins i tot tenim una Acadèmia de la Llengua Valenciana. Bé, fa dos anys que es va dixar l’ ultim comentari, però açí teniu el meu.

 • Oriol Morell i Jané

  Parcà, cotxa, rotllu??? Ai mareta! Quin català has sentit tu?

  El fet que el PP s’hagi inventat una Acadèmia de la Llengua Valenciana no vol dir res.

  Si vols diem que tots plegats valencià en comptes de català, però és obvi que estem parlant una mateixa llengua, igual que un andalús i un madrileny també parlen la mateixa.