Aquest cap de setmana vàrem invertir el matí de dissabte en una activitat diferent, rebre un curs de cuina japonesa per tal de poder entendre i aprendre com fan els orientals aquests plats tan senzills (aparentment), suculents i saludables.
En poc més de 4 hores, el mestre Julio, de l’escola de cuina Coquus de Barcelona, ens va donar un curs cuina japonesa poc més que espectacular. Sense seguir un ordre estricte, per allò d’anar respectant els temps d’espera i de repòs de cada ingredient, vam aprendre a fer:
- Arrós per a Sushi: la base de moltíssims plats japonesos
- Misoshiru, sopa de miso i tofu: la típica sopa japonesa de caldo dashi
- Pollastre Yakitori: el pinxo de pollastre i ceballot
- Salmó Teriyaki amb dos sèsams: Salmó passat per la planxa amb salsa Teriyaki
- Sashimi de tonyina: un filet de tonyina daurat per l’exterior i recobert de sèsam amb l’interior cru, deliciós
- Tempura Mixta en juliana: la fritanda andalusa exportada pels jesuïtes al Japó
- Maki Sushi: no podia faltar, un bàsic a la cuina japonesa!
L’experiència va ser molt recomanable: un grup reduït, una cuina perfectament equipada, l’amabilitat del Julio i l’Amrei (relacions públiques del Coquus), i un resultat exquisit!