SES Latino: Com no organitzar un event

El darrer dia del SES Latino de Miami ha tornat a ser fustrant. La Training Classe del darrer dia, en comptes d’estar enfocada a usuaris avançats de SEO o coneixedors experts de SEM, ha estat una iniciació sobre què cal saber per posar un seti online (estudiar el mercat, estudiar els usuaris, saber llegir les estadístiques, etc.).

Per a més cabreig general, el ponent portava preparats diferents tipus de pràctiques o exercicis que no s’han pogut dur a terme ja que l’organització de l’event (IncisiveMedia & CO) han estat incapaços de dotar d’una connexió WiFi a la sala del WorkShop. L’espectacle ha estat digne de mal de panxa:

18 i 19 de juny: Durant totes les jornades el router WiFi fallava, no donava IP, etc. Després de connectar-nos a l’administració del router (sí, sí, tot un Hotel Intercontinental a Miami amb admin / admin com una casa de pagès), vam veure que per a unes conferències del món d’Internet de més de 500 persones només hi havia habilitat un DHCP amb 20 adreces lliures: espectacular! Vam incrementar el rang DHCP i la connexió va funcionar prou bé durant força estona. Però el missatge dels organitzadors era que no hi havia WiFi: Tot un SES Latino sense WiFi, us podeu imaginar que genial és fer contactes sense poder mostrar el teu seti.

20 de juny: Arribem a la sala de conferències i un paio, més similar a un goril·la que a una persona, escridassa a una assistent del SES Latino que li pregunta quin és el SID d’accés a la WiFi, tot dient-li que aquí no hi havia WiFi (posteriorment veiem que era el tècnic informàtic i que quan deia això estava trastejant un router WiFi).

Comença la training classe del SES Latino i la connexió falla més que una escopeta de fira, per sort no la necessitem per tal de seguir la presentació del instructor. Però arriba el moment clau: hem de fer un exercici, no hi ha WiFi, la classe es rebota.

No oblidem que entre els assistents hi ha tècnics que esperàvem tocar més temes de SEO. Dos argentins es llencen sobre el router per a intentar arreglar-lo, i per l’alegria de tothom sembla que ho aconsegueixen! Però les queixes dels assistents han arribat al goril·la del que he parlat abans, que torna a toquetejar el router WiFi tot tornant-lo a deixar inoperatiu. Una assistent li diu que la WiFi funcionava fins que ha arribat ell i la resposta del Goril·la és propera al nos vemos en la salida: impressionant!

Sense WiFi no podem fer l’exercici, solució: ens envien a dinar mentre el Goril·la i un company canvien el router. Ens demanen que intentem fer l’exercici tot agafant una WiFi (inexistent) que asseguren que hi ha fora de la nostra sala de conferències.

El dinar és per llogar-hi cadires, ens donen un HappyMeal per adults amb una bossa de patates Lays i un entrepà i ens acomoden al terra de la recepció de l’hotel just al costat de l’hotel on podem, si més no, gaudir dels plats que es menja la resta de gent. Els altres dies del SES Latino ens havíen donat el mateix HappyMeal, però si més no, hi havien taules on seure i parlar amb la resta d’assistents.

Tornem de dinar i hi ha 3 persones de l’hotel (Goril·la inclòs) remenant el router Wi-Fi, els assistents al curs ja comencen a demanar que es retornin els diners del curs o bé que el posposin. Gairebé 45 minuts després de tornar de dinar, es reprèn la sessió després de canviar dos cops el router sense èxit: l’instructor té connexió a Internet mentre que la resta mirem com fa els exercicis.

Un hora més tard ens venen a dir que han habilitat un router, fora de la sala, que funciona correctament i que ens hi podem connectar. Oh! My God!

I no sóc l’únic que pensa així sobre el SES Latino.

Tres fotos del dia:

1.gif

2.gif

3.gif

[tags]SES Latino, SES, SEO Latino[/tags]