Sorteig de pisos… contactar per mail

No descobrirem ara que vivim en un país diferent pel que fa, entre d’altres coses, a les noves tecnologies: un govern que comença a descobrir internet (suposo que aviat, com el carnet, passarà a dir-se interné o interxarxa, en un altre moment ja parlaré de la meva mala experiència amb el terme ‘e-ensenyament’ o ‘ensenyament-e’).

Un govern que ara anomenaríem 1.0 (o 0.1), articulat per uns partits polítics que encara es fan la foto passant-se els pressupostos mitjançant una memòria USB (no pels pressupostos en sí, sinó pel fet de que ja no gasten paper… oohhhh!!! Què trigaran a fer-se la foto enviant els pressupostos per mail?)…

Crec que no és necessari reflexionar sobre els tràmits i personal que podríem estalviar-nos (o reaprofitar) si implementessin d’una punyetera vegada allò que es fa anomenar ‘tecnologia’ a l’administració pública. (Aclariment: entenc que paper i bolígraf són una tecnologia un xic obsoleta).

Bé, després de despotricar un xic, ja sabeu com sóc :-), arribo al cap de carrer: en un país que funciona com funciona i on “todo se pega, excepto la hermosura”, és en l’únic país on puc imaginar que una empresa es planteji fer una campanya, com sortejar pisos per 50€, que ben segur els hi portarà molt soroll mediàtic amb un cartell com el següent:

La foto, del diari 20minutos, mostra gent cua davant un cartell que diu en vermell força cridaner que el mail de la constructora o promotora és www.Gruporob.com !!

Tenint en compte que els que ens dediquem a això del interné sovint ens trobem amb adreces de correu electròniques com aquesta, farem un copy & paste del que la WikiPedia diu sobre el tema:

Una direcció de correu moderna té la forma: usuari@domini.exemple. La part abans del signe @ és la part local de la direcció, habitualment el nom d’usuari del destinatari, i la part a la dreta del signe @ és el nom de domini.

Per si no queda massa clar, enganxo part de la definició de la WikiPedia en castellà que és força més directe:

Un ejemplo es persona@servicio.com, que se lee persona arroba servicio punto com. El signo @ (llamado arroba) siempre está en cada dirección de correo, y la divide en dos partes: el nombre de usuario (a la izquierda de la arroba; en este caso, persona), y el dominio en el que está (lo de la derecha de la arroba; en este caso, servicio.com)

A veure quan algú treu un Barrio Sesamo que assumeixi que ja sabem on està la dreta i l’esquerra i ens ensenya què és una adreça de correu electrònic i què és una adreça web.

Autor: Oriol Morell

Em dic Oriol Morell i Jané, Enginyer informàtic de sistemes per la UOC. Sóc especialista en marketing digital, posicionament als cercadors i en desenvolupament de negocis web. Pots llegir més informació sobre mi al meu perfil a LinkedIn i pots contactar-me a oriolm(a)gmail(punt)com