Ubuntu 5.10 inclou instal·lació ‘OEM’

Dos dies abans de la publicació de la versió estable d’Ubuntu 5.10, m’assabento via Ubuntu Blog que han incorporat una nou procés d’instal·lació a la distribució.

Fins ara podies realitzar una instal·lació: normal i server que ens deixaven la distribució instal·lada i preparada per a treballar com a punt de treball o bé com a servidor. A partir de la versió 5.10 s’ha incorporat el procés anomenat OEM pensat per a fabricants que vulguin distribuir Ubuntu amb el seu maquinari. Quan optem per aquest tipus d’instal·lació el sistema quedarà preparat per tal de, a la següent arrencada, configurar l’idioma, els usuaris, etc. i llestos! Una flamant Ubuntu 5.10 preparada a qualsevol sistema.

Quan podrem comprar els portàtils o equips amb Ubuntu preinstal·lat?