Gobby: programant col·laborativament en temps real

Avui amb en Monitotxi hem estat provant Gobby, un editor de textos col·laboratiu impressionant.

Bàsicament es tracta d’un editor que reconeix la sintaxi de múltiples llenguatges de programació, fins aquí és com la majoria d’editors. Ara bé, aquest editor fa de client i de servidor de manera que des de diferents ubicacions podem treballar a la vegada sobre un mateix arxiu, és a dir algú obre l’arxiu amb una instància de l’aplicació (que farà de servidor) i algú altre obrirà l’arxiu de forma remota amb una altra instància de la mateixa (que farà de client). Això comporta un problema: com sabem quin codi està teclejant el Pere des dels Estats Units i quin està teclejant l’Oriol des de Barcelona? L’editor incorpora colors diferenciats per cada programador, de manera que tothom sap en tot moment què està teclejant, en temps real, cadascú. Trobant-nos amb una pantalla com la següent:

Gobby

Per acabar-la d’arrodonir, l’eina incorpora un espai de xat per a poder intercanviar impressions amb la resta de programadors, que poden estar treballant amb Mac, Linux o Windows ja que l’aplicació és multiplataforma.

Només queda parlar del seu preu, doncs bé està desenvolupat sota llicència GPL i és totalment gratuïta.

Proveu-lo i ja m’explicareu!