Instal·lació de Mozilla Thunderbird “natiu”

Fa uns dies parlavem al bloc de l’Arnau sobre com trigaven a sortir els paquets actualitzats i localitzats de Thunderbird o Firefox per a les principals distribucions Linux i avui, amb l’aparició de les seves respectives versions 1.0.6 m’he determinat a prendre una decisió: actualitzar el meu Thunderbird prescindint del paquet de la distribució que empro (Ubuntu).

Els passos a seguir han estat senzills, amb la Thunderbird 1.0.2 instal·lada (la darrera que disposava el repositori d’Ubuntu) he procedit a:

 1. Tancar el Thunderbird
 2. Descarregar la darrera versió de Thunderbird per a Linux
 3. Descomprimir-la a la meva home, de forma temporal:
  $ tar xvfz thunderbird-1.0.6.tar.gz
 4. Copiar els arxius ubicats al directori que s’ha creat a la meva home als directoris on normalment estan ubicats els arxius de Thunderbird de la meva distribució:
  $ sudo cp -r thunderbird/chrome/* /usr/share/mozilla-thunderbird/chrome/
  $ sudo cp -r thunderbird/icons/* /usr/share/mozilla-thunderbird/icons/
  $ sudo cp -r thunderbird/res/* /usr/share/mozilla-thunderbird/res/
  $ sudo cp -r thunderbird/* /usr/lib/mozilla-thunderbird/
 5. Fem neteja dels arxius que hem creat temporalment i dels descarregats d’internet
  $ rm -rf thunderbird
  $ rm -rf thunderbird-1.0.6.tar.gz

Un cop fet això ja tenim els binaris i les llibreries del nostre Thunderbird actualitzades i només cal executar-lo. No obstant, si es tracta d’una instal·lació en producció i per tant no volem perdre el perfil de la nostra versió antiga de Thunderbird, hem de procedir a crear un senzill enllaç a la nostra home:
$ ln -s .mozilla-thunderbird .thunderbird

Per tal que la ubicació dels perfils de la distribució nativa de Thunderbird sigui la mateixa que la del paquet de la nostra distribució Ubuntu.

Ara sí, ja podem arrencar el Thunderbird tal i com ho fèiem abans de tot aquest procés.

Aquest procés és el que he seguit per actualitzar el Thunderbird d’una Ubuntu Hoary 5.04 i és més que probable que no sigui idèntic en altres distribucions. Si bé no em faig responsable dels problemes que puguin aparèixer a l’hora de seguir aquest procés, sí et donaré un cop de mà per a solucionar-los sempre que em sigui possible.