Instal·lació de LAMP + Moodle en 8 passos

Com els interessats sabran, per a instal·lar Moodle és recomenable tenir un sistema xAMP (Qualsevol sistema operatiu + Apache + MySQL + PHP) preconfigurat. Fins ara, instal·lar un sistema així sobre Linux podia ser difícil o podia suposar una tasca pessada per a neofits en el tema, mentre que era força fàcil per a usuaris Windows.

Gràcies a la gent d’ApacheFriends, us puc oferir un petit llistat de passos a seguir per a instal·lar un LAMP i un Moodle amb tot el que això comporta:

 1. Descarregar XAMP per Linux
 2. Descomprimir XAMP i moure’l al directori /opt:
  tar xfz xampp-linux-1.4.9a.tar.gz
  mv lampp /opt
 3. Posar en marxa XAMP
 4. Descarregar Moodle
 5. Descomprimir Moodle i moure’l al directori /opt/lamp/htdocs
 6. Crear el directori /opt/lamp/htdocs/moodledata i donar-li permisos 777 (chmod -R 777 /opt/lamp/htdocs/moodledata)
 7. Adreça’t a http://localhost/phpmyadmin i crea la base de dades moodle
 8. Seguir l’instal·lador a http://localhost/moodle, a les dades de la base de dades només cal afegir com a nom d’usuari root
  Instal·lador Moodle


Al finalitzar l’instal·lador ja tindrem el nostre Moodle funcionant perfectament a http://localhost/moodle.

Moodle acabat d'instal·lar

Aquest tipus d’instal·lació és ideal per a practicar en un ordinador personal o per a fer proves en un servidor, no és massa recomenat per a instal·lacions que han de quedar en producció.

Autor: Oriol Morell

Em dic Oriol Morell i Jané, Enginyer informàtic de sistemes per la UOC. Sóc especialista en marketing digital, posicionament als cercadors i en desenvolupament de negocis web. Pots llegir més informació sobre mi al meu perfil a LinkedIn i pots contactar-me a oriolm(a)gmail(punt)com