Només els morenos podran fer oposicions a la Generalitat

Sona fort, oi? Us ho imagineu? La Generalitat de Catalunya convoca unes oposicions on només es poden presentar morenos, de fet quan els no morenos accedeixen a l’oposició no poden ni saber els temaris que els hi serien preguntats, ja que són automàticament expulsats del procés opositor. No ens semblaria un disbarat?

Doncs bé, la Generalitat de Catalunya ha fet quelcom similar: ha permès l’accés a un concurs públic només a les empreses que empren productes de Microsoft.

La mateixa Generalitat del tripartit, que diu en el seu acord:

3.3 Fer accessibles tots els lloc web finançats amb fons públic (respectant els estàndars establerts per World Wide Web Consortium).
3.4 Utilitzar estàndards oberts que garanteixin el dret a escollir programari als usuaris.
3.5 Fomentar la producció de programari lliure i la corresponent documentació d’ús en català.
3.6 Utilitzar per part de la Generalitat de Catalunya, els organismes autònoms públics, les empreses públiques i les de capital mixt sota control majoritari de la Generalitat de Catalunya preferentment en els seus sistemes i equipament informàtic programari lliure en català.

Ha publicat una licitació a la que únicament es pot presentar a través d’una pàgina web que els usuaris que no empren el navegador de Microsoft no poden visionar. I això per què no ens sembla un disbarat?

Jo ja l’he signat

Autor: Oriol Morell

Em dic Oriol Morell i Jané, Enginyer informàtic de sistemes per la UOC. Sóc especialista en marketing digital, posicionament als cercadors i en desenvolupament de negocis web. Pots llegir més informació sobre mi al meu perfil a LinkedIn i pots contactar-me a oriolm(a)gmail(punt)com