Primer mes MacBook

Enguany tocava canviar el portàtil, després del Dell Inspiron 630m del 2006 em tornava a plantejar diferents alternatives, aquest cop amb les 13’3″ com a objectiu:

  • Dell XPS M1330 (Crec recordar que era aquest model)
  • Sony Vaio VGN-SR29VN/S
  • Apple MacBook

Després d’analitzar el hardware que oferien les tres alternatives, el preu, el pes i la duració de la bateria (quelcom clau a l’estar cansat del discurs poca pantalla = poca bateria), així com l’estètica dels diferents models. Vaig decidir per comprar-me el nou MacBook d’Apple.

macbook1Les característiques del bitxo són:

  • Core 2 Duo de Intel a 2,0 GHz
  • 2GB 1066MHz DDR3 SDRAM – 2x1GB
  • 160GB Serial ATA Drive @ 5400 rpm
  • NVIDIA GeForce 9400M

amb unes dimensions més que acceptables:

  • Mides: 2,4 x 32,5 x 22,7 cm
  • Pes: 2 kg

i amb una bateria impressionant amb una durada de prop de 4 hores amb connectivitat WiFi, sense Bluetooth i treballant a un ritme normal 😉

El dia MB

El dia MB va ser el 6 de desembre, després de desembalar el sempre sorprenent packaging d’Apple vaig fer la instal·lació i configuració bàsica del sistema i per primera vegada vaig sentir que això ho podia fer tothom, el procés de instal·lació de Mac OS X és impecable, senzill i trivial. Un cop configurat tot el que era bàsic per començar a testejar la màquina em vaig quedar amb la sensació que a la resta de sistemes operatius els hi queda molt per fer encara pel que fa a usabilitat i facilitat d’ús (deixant a banda els vicis adquirits per l’ús d’altres sistemes).

La pèrdua de vicis d’altres sitemes ha sigut el que pijtor he portat 😉 Dreceres de teclat que canvien, noves maneres de gestionar finestres i escriptoris, i al final tot el que comporta adaptar-se a un nou sistema operatiu.

escriptori
El meu escriptori a dia d'avui

He cercat alternatives al programari que emprava habitualment i ha sigut força senzill trobar-ne, en els millors dels casos el mateix programari per a Mac (Eclipse o Firefox, per exemple) i en d’altres amb programari propi que he trobat més adequat com el cas del Mail.app (he abandonat el Thunderbird), el iCal o el Adium.

Avui, em sento totalment còmode treballant amb el meu MacBook, ja no hi ha vicis estranys, no trobo a faltar res al sistema i la màquina va francament bé. La compra del MacBook de moment és tot un encert, veurem si el proper portàtil també serà un Mac.

I l’Ubuntu?

En el moment en que em consideri més productiu amb Ubuntu, Fedora, Windows Vista o EyeOS 😉 que amb el Mac OS X, miraré com instal·lar una Ubuntu o el que calgui sobre aquest maquinari. Al cap i a la fi, els ordinadors són eines per aconseguir quelcom. Continuaré valorant el fet de que un programari sigui lliure a l’hora de decidir si l’empro o no, però lluny quedarà que aquest sigui l’únic element a tenir en compte.

Per a Mac, igual que per a tots els sistemes operatius hi ha una gran varietat de programari lliure que podeu trobar a OpenSourceMac o la iniciativa MacLibre

Seguirem informant 😉