Sorteig de pisos… contactar per mail

No descobrirem ara que vivim en un país diferent pel que fa, entre d’altres coses, a les noves tecnologies: un govern que comença a descobrir internet (suposo que aviat, com el carnet, passarà a dir-se interné o interxarxa, en un altre moment ja parlaré de la meva mala experiència amb el terme ‘e-ensenyament’ o ‘ensenyament-e’).

Un govern que ara anomenaríem 1.0 (o 0.1), articulat per uns partits polítics que encara es fan la foto passant-se els pressupostos mitjançant una memòria USB (no pels pressupostos en sí, sinó pel fet de que ja no gasten paper… oohhhh!!! Què trigaran a fer-se la foto enviant els pressupostos per mail?)…

Crec que no és necessari reflexionar sobre els tràmits i personal que podríem estalviar-nos (o reaprofitar) si implementessin d’una punyetera vegada allò que es fa anomenar ‘tecnologia’ a l’administració pública. (Aclariment: entenc que paper i bolígraf són una tecnologia un xic obsoleta).

Bé, després de despotricar un xic, ja sabeu com sóc :-), arribo al cap de carrer: en un país que funciona com funciona i on “todo se pega, excepto la hermosura”, és en l’únic país on puc imaginar que una empresa es planteji fer una campanya, com sortejar pisos per 50€, que ben segur els hi portarà molt soroll mediàtic amb un cartell com el següent:

La foto, del diari 20minutos, mostra gent cua davant un cartell que diu en vermell força cridaner que el mail de la constructora o promotora és www.Gruporob.com !!

Tenint en compte que els que ens dediquem a això del interné sovint ens trobem amb adreces de correu electròniques com aquesta, farem un copy & paste del que la WikiPedia diu sobre el tema:

Una direcció de correu moderna té la forma: usuari@domini.exemple. La part abans del signe @ és la part local de la direcció, habitualment el nom d’usuari del destinatari, i la part a la dreta del signe @ és el nom de domini.

Per si no queda massa clar, enganxo part de la definició de la WikiPedia en castellà que és força més directe:

Un ejemplo es persona@servicio.com, que se lee persona arroba servicio punto com. El signo @ (llamado arroba) siempre está en cada dirección de correo, y la divide en dos partes: el nombre de usuario (a la izquierda de la arroba; en este caso, persona), y el dominio en el que está (lo de la derecha de la arroba; en este caso, servicio.com)

A veure quan algú treu un Barrio Sesamo que assumeixi que ja sabem on està la dreta i l’esquerra i ens ensenya què és una adreça de correu electrònic i què és una adreça web.

oriol

oriol wrote 1166 posts

Post navigation

 • Clarament, la societat necessita una actualització del Barrio Sésamo als temps que corren… XD

 • Jajaja! això em recorda quelcom que em va passar ja fa anys. Al final de la carrera vaig ser de la comissió organitzadora del jurament hipocràtic (un acte de llicenciatura).

  En una reunió vam demanar a la gent (estudiants i estudiantes de cinquè curs d’una llicenciatura) que enviessin unes dades per correu electrònic (una adreça que havíem creat per l’ocasió).

  A la següent reunió ja la teníem liada… molta gent ens deia que l’adreça que els havíem donat estava malament i no funcionava (sorpresa!). Vam intentar arribar al perquè de tot plegat i… “és que escric l’adreça al navegador i em diu que no existeix”.

  Oriol, no demanis tant a un pobre promotor, que només sap fer posar totxos, contar diners i robar a la gent.

 • genci majko

  me interesa

 • Oriol Morell i Jané

  @vane: coneixes cap productora? Jo m’animo a fer un guió

  @alfons: sí, sí, la e-vida i l’e-coneixement és trist a totes les instàncies del pais :'(

  @genci: Gràcies per mostrar-te com a exemple del que parla aquest post 😉

  Si faig un post dient ‘regalo pisos’… quants comentaris tindré?