Vi enllaunat, el que mancava per v(b)eure!

Televisió de Catalunya (i per tant tothom abans que ells) es fa ressò de la comercialització per part d’un celler del Penedès, de vi enllaunat. El celler persegueix adaptar-se als nous hàbits de consum, tot adreçant-se (figura) a la gent jove, als FastFood, etc.

Malgrat els meus vincles familiars amb la vinya, no em considero un gran entès en la matèria, però dubto estic convençut que un glop d’un vi enllaunat i mantingut a temperatura de refresc, al costat de les cocacoles i altres, pugui equiparar-se en algun moment a una copa de vi servit a temperatura adient.

Diuen que el contingut de la llauna equival a dos copes de vi i que per tant es respecte al consum amb responsabilitat… És una reflexió seria això ? Crec que tots sabem que aquest vi acabarà sent consumit per giris a la platja i/o vengut per lateros al mig del carrer.

Calia una iniciativa així des del món del vi? Què en penseu?

Mentre hi donem voltes, els joves (o no) al que ens agrada el vi podrem gaudir el proper 28 de setembre a Sitges dels vins del Garraf.

oriol

oriol wrote 1166 posts

Post navigation

 • Un que passava

  Home, doncs no se si ho sabies, però na Paris Hitol ja fa temps que promociona una marca que ven cava (aka xampang) enllaunat. I això sí que és kitsch! 😛

  Per cert, com a detall tècnic, el formulari de comentari surt bastant desalineat, eh! XD

 • Un que passava

  Paris Hilton volia dir, que el teclat s’ha mogut! 😛

 • Oriol Morell i Jané

  Paris Hilton no crec que sigui un model a seguir 😉

  Sobre el tema formulari: estic ajustant-lo, merci

 • Home, si tenim en compte el vi de tetra-brick (Don Simon i similars) el vi en llaunes el podem considerar con un cosí-germà.

  Tanmateix la única cosa que queda per fer caure mes baixa la dignitat del vi és comercialitzar el calimotxo.

 • Joan pujol

  A mi em sembla molt bona idea. Perquè no pot anar envasat dins una llauna , el vi?. el recipient es el de menys, l’important es el contingut!.
  Ho trobo practic, per exemple per beure en picnics a la platja o muntanya

 • a mi aixo que ho posin en llauna doncs ni fu ni fa… és legal i prou 😉

  Al meu entendre el que caldria es prohibir totes les llaunes per lo poc “sostenibles” (ara q està tan de moda això) són. Ah no, que demontariem el negoci del reciclatge 😉

 • Oriol Morell i Jané

  Joan, el recipient no és el de menys. Per posar exemples: l’aigua d’ampolla de vidre és millor que la d’ampolla de plàstic, la birra d’ampolla és millor que la de llauna, etc.

  Sí, tot va a gustos, però està clar que hi ha materials que incideixen més en el sabor que altres. Com olorarem ara el tap de l’ampolla de vi? Lleparem la xapeta de la llauna?

  Greips: Però i lo bé que queda? Lo modern que és dir “tenim vi enllaunat”? 😉

 • Lídia

  Ja no saben que inventar…