Microsoft als ajuntaments

En Marc em passa aquesta notícia:

El consorci municipalista Localret ha signat avui un conveni amb Microsoft per modernitzar tecnològicament els ajuntaments catalans, un acte que ha tingut lloc a la seu de Localret a Barcelona i que és el primer d’aquest tipus que firma a l’Estat espanyol el grup que encapçala Bill Gates. En la firma d’avui han participat el president de Localret i alcalde de Terrassa, Pere Navarro, i la presidenta de Microsoft Ibèrica, Rosa García.

Gràcies a aquest acord, els ajuntaments catalans podran oferir comptes de correu electrònic gratuït als seus ciutadans. Pere Navarro ha reconegut que «molts ajuntaments petits de Catalunya estaven funcionant amb còpies no legals per un problema de costos i amb aquest conveni es podran actualitzar de manera legal tots aquests programes».

Dubtes que em planteja l’article:

 • Quan es parla de “còpies no legals” als ajuntaments, és el mateix que les “còpies pirata” dels usuaris? Per què aquesta suavitat sobtada?
 • Amb l’acord amb Microsoft, són tot beneficis?
 • L’adopció legal de Microsoft als municipis, implicarà l’obligació d’ús d’aquest programari per part dels ciutadans?

Segur que em deixo moltes preguntes…

[tags]Microsoft, Localret[/tags]

oriol

oriol wrote 1166 posts

Post navigation

 • Ho trobo molt trist.

  Seguint les teves reflexions… podríen dir “copies pirates”, no? o és que resulta que tenir copies ilegals de programari no és pirateria?

  L’acord amb M$… l’empresa regalarà el programari?

  Tenir M$ als municipis… està clar que si signen un acord amb M$, aquests s’encarregaran que NOMÉS hi hagi M$…

  Em fa gràcia això d’haver de signar acords amb la multinacional per tenir el programari “no alegal” i bé de preu… quan hi ha opcions, legals a zero euros.

  I després, els polítics, ens van venen que aposten pel PL… trist, moooolt trist.