Lleida s’apunta a Fon

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que el projecte vol situar Lleida en una situació “tecnològicament avançada i participativa”. Pel paer en cap, amb aquesta iniciativa, “les oportunitats de desenvolupament comercial i turístic de Lleida es potencien notablement”. Es calcula que Lleida disposarà d’un enllaç WiFi per cara 100 habitants, quan a la ciutat de Nova York, la relació és d’un per a 400 persones. Els responsables de FON han indicat que Lleida i Màlaga són les ciutats pioneres a Espanya en el desplegament de xarxes WiFi gratuïtes.

‘Foneres’ per a una xarxa sense fils a Lleida

oriol

oriol wrote 1166 posts

Post navigation

 • Doncs… la veritat és que em sap molt de greu que una administració del país es fiï d’una empresa privada (tot i que digui que ven llibertat), amb les seves regles i tot ben tancadet quan a casa nostra tenim alternatives per fer xarxa lliure i ciutadana de debò.

 • Oriol Morell i Jané

  Arriba un moment que s’ha de ser pràctic…

  Suposo que a casa no funciones amb energia solar i vas a buscar l’aigua al riu per tal de no dependre de cap “empresa privada” 😉

 • Iep,

  Estic d’acord amb l’Alfons, em sap molt de greu que en aquestes dates preelectorals surtin aquesta mena de noticies.

  A guifi.net hi ha una nota que ho explica molt millor que jo.

  http://guifi.net/ca/node/8166

  Salut

 • A aquesta nota de guifi.net em referia jo.

  Oriol, no tinc plaques solars, però aviat (d’aquí uns mesos) tindré un bon node guifi.net a casa meva.

 • Oriol Morell i Jané

  Ho celebro, i la iniciativa de Guifi.net és genial, però no tinc cap router compatible amb el seu firmware.

  Sé que és PL, podria fer-me’l a mida però no tinc temps ni ganes 😉

  Alfons: doncs ja saps, ja només queden les plaques i anar a buscar aigua al Llobregat 😉

  Albir: estic d’acord que en dates preelectorals no s’hauria de fer segons què, però el que no podem pretendre es que els polítics es passin els N mesos de preeleccions (on N tendeix cada cop a més) a no fer res, no?

 • Iep Oriol,

  Es clar que esta be que els politics facin coses, pero en aquest cas no sembla que facin gaire cosa no?
  En fi, amb aquestes coses el temps dira el que…pero jo no ho veig clar.

  Alfons, per curiositat, on pares mes o menys?

  Salut

 • Hola Albir,
  ara mateix… a Estocolm 🙂 (m’hi estic fins el 30 de juny).

  En condicions normals visc a Barcelona, davant del mercat de Sant Antoni.