Macrobotellón vs Macrolectura

Quants de vosaltres sabeu que avui a les 12.00 del migdia està convocada una Macrolectura al Parc de la Ciutadella de Barcelona? La trobada ha estat convocada mitjançant SMS, correu electrònic, etc… per tal de demostrar que els joves no només sabem beure, que també ens agrada llegir, culturitzar-nos, etc.

La Macrolectura vol arreplegar aquest matí tot el jovent, o a tothom, que vulgui passar una estona divertida a la Ciutadella llegint una estona. Els estris necessaris són obvis: un llibre, o més d’un, i tu mateix.

Per desgràcia, cap mitjà de comunicació se n’ha fet ressó, no és debat constant a les televisions, ràdios i diaris… així doncs, què coi passa?

Jo, com l’Anna, no vaig rebre cap SMS, cap correu electrònic, ni res de res anunciant-me el macrobotellón. Me’n vaig assabentar pels mitjans de comunicació que, òbviament, van ser els màxim culpables (potser involuntàriament) de l’èxit de la trobada de la setmana passada. Aquesta setmana, per algun estrany motiu, sembla que no interessa fer-se ressò que els joves també fem altres activitats a part de beure i delinquir.

oriol

oriol wrote 1166 posts

Post navigation

 • Es interessant les reflexions que fa al respecte l’escriptor Toni Cucarella al seu blog. I també els comentaris que ha suscitat. Jo estic amb tu i amb l’Anna.

 • LA todo

  Realment és una bona iniciativa, llàstima que el ressó no sigui el mateix (no interessa) que el del macrobotelló. Tot i que alguns, ho fan cada diumenge, això de llegir (com alguns fan això de beure).

 • També destacar com s’ha anomenat (com a mínim avui a Els matins de TV3), al “macrobotellón” de Girona: ampollada, més català, no? així dons, macro-ampollada?

 • Oriol Morell i Jané

  Mmmm una “ampollada” no és el que es fa abans d’un examen? 😛 (humor de dilluns al matí)

 • Doncs tens tota la raó. No sóc aficionat a la lectura.. però no me n’havia assabentat de la macro-lectura. Anem bé…….

 • Spoken

  A mi tampoc em van arribar cap sms, ni res per l’estil, ni amb el tema “macro-botellón” ni amb la “macro-lectura”…. anem bé..per anar a Sants! 😉 Per continuar amb l’humor “dilluneru”

 • Realment la macro “ampollada” ha servit per criminalitzar als joves i de pas, criminalitzar als “anti-sistema”… per què no dir lladres als que van robar a La Sirena? No, és clar… joves i anti-sistema, així és com els mitjans de comunicació actuen, criminalitzar per tal d’evitar la reflexió. Per què no s’han fet ressó de la “macro-lectura”? Perquè no interessa, perquè no és notícia… no criminalitza!

 • Oriol Morell i Jané

  Per sort existeixen altres mitjans que infornen, no criminalitzen… llarga vida als blocs!