Registrant un .CAT

Avui he registrat el meu primer domini .cat aprofitant la promoció que la Fundació Domini Punt CAt ofereix a tots els que vàrem afegir-nos a la campanya de sol·licitud d’aquest TLD.

Un cop registrat el meu domini he pensat en registrar ‘oriol.cat’, cap problema començo els tràmits i just abans d’introduir la meva targeta de crèdit he decidit mirar a whois.cat si hi havia algú que hagués registrat aquest domini, tot i que he suposat que no seria així, entenent que altrament no m’haguessin deixat pagar per un domini ja sol·licitat. Doncs… sorpresa! En el moment d’escriure aquest post el domini ‘oriol.cat’ ja té tres pretendents.

He d’entendre doncs que la Fundació inicialment deixa registrar i pagar N vegades cada domini i posteriorment retornarà els diners als que no puguin obtenir-lo?

oriol

oriol wrote 1166 posts

Post navigation

 • Això em va passar en registrar un domini en la Fase I. I entre Nominalia i la fundació puntCAT m’ho van aclarir.

  Els registradors passen les dades a la Fundació ia questa ha de procedir al registre o no. Fins que no passen 48 hores, el registrador no bloca les noves sol·licituds.

  En cas que un registre no sigui aprovat per la fundació, aquesta retorna el 100% de l’import al registrador i d’aquest depèn el que es retorni a l’usuari final. Per exemple, Nominalia retorna un 75% de l’import.

  Al estar en periode sunrise suposo que tot això deu ser normal.

 • Oriol Morell i Jané

  És a dir, perds un 25% de l’import en el cas de Nominalia per una mala gestió d’algú, però segur que no teva. No?

 • Figura que es cobren el 25% per despeses de gestió. Jo no ho aprovo. Però, el fet que eles registres vagin lents, més de carregar la responsabilitat a coses mal fetes, diria que és propi de les sunrises.

  El que fa Nominalia, més que aprofitar-se de quelcom mal fet, és fer negoci i aprofitar-se de l’efervescència del .CAT.

 • Jo també m’hi vaig trovar igual que tu. Així que al final vaig passar del oriol.cat i he demanat oriolrius.cat tot i que nominlia em diu que encara esta en tràmit. A veure quants dies seguirà així 😉

 • Luis

  Compte nanos!

  A més a més, Nominalia no dona servei de DNS gratuït amb el domini .cat
  O sigui que tens de tenir el teu propi servidor de DNS o llogar aquest servei a Nominalia per 30 € l’any.
  Això és una puta estafa.