Post navigation

 • Bon día,

  Soc una de les persones que està darrera Maspyme, i voldria fer algunes aclaracions al teu post, tal com he fet ja amb l’are.

  Maspyme es va posar en marxa fa quasi un any, y com es lògic, el producte i els processos han anant evolucionant. Fins al moment hem fet quasi 1.400 webs i ja pots suposar que no es una feina fàcil, però no renunciem a anar incorporant permanentment millores al producte.

  I ha sigut en la darrera evolució quan hem completat la revisió dels sistemes per tal de aconseguir que les webs que dissenyem passin la validació de W3C.

  Aixi, tens raó quan dius que les webs d’exemple no validen, però també tenim raó quan diem que en aquest moment, les webs que fem sí que validen. Com exemple, pots comprovar una de les darreres webs que hem fet ( http://www.madrid-museum-tours.org)

  Tenim un altre problema pendent de resoldre, que es el fet que els usuaris, titulars de les webs, poden modificar el codi HTML quan vulguin, mitjançant un gestor de continguts, y no podem controlar que els canvis que facin segueixen complint els estàndards. Es possible, per tant, que una web que quan es dissenya sí que valida, uns dies després ja no ho faci…i això es difícil de controlar (encara que estem preparant la nostra plataforma per tal de que sigui un requisit imprescindible..)

  Es clar que el compliment dels estàndards es una tasca no gens senzilla (el mateix Google, que en tots els seus comunicats manifesta el seu compromís amb W3C, no valida la seva home…Ni la mateixa Administració Pública ho fa en la majoria del webs), i pots estar segur de que estem fent tots el esforços possibles per mantenir el nostre ferm compromís amb els estàndards.

  En qualsevol cas, i per tal de no generar confusió, hem optat per canviar en el nostre web la frase “Cumplimiento de los estándares W3C” per la frase “Compromiso con los estándares W3C”. També revisarem la nostra web i anirem canviant els exemples que oferim, per tal de que siguin webs de les que sí que validen.

  Salutacions cordials (i perdó per el meu català, una mica anquilosat a Madrid…)

 • Oriol Morell i Jané

  Benvolgut Javier,

  et recomano que donguis un cop d’ull al HTML tidy, un programa desenvolupat per la gent del W3C que permet comprovar la correctesa d’un HTML. L’he instal·lat a diferents projectes per tal de garantir que el HTML generat pels clients (titulars de les webs) continuï validant.

  Celebro que tingueu aquest compromís amb els estàndards i que aviat puguem veure’n els resultats.

 • Moltes gracies, Oriol.

  I no deixeu de “controlar-nos”! Es constructiu i bo per tots

 • HTML Tidy també es pot integrar al Firefox com a extensió. El trobareu a
  https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=249&application=firefox