Post navigation

 • Tot això ho trobo fantàstic i és genial tenir una distribució fàcil i senzilla per poder atraure a més gent.

  Però, a vegades crec que ens passem i es cau en “tics M$” no gens bons.

  Dies enrere un amic meu em va fer una pregunta. És una persona que ve de Window$ i treballa amb Ubuntu des de fa una temporada. Bé, em va demanar ajuda i li dic, “obre una shell i fes-te root”… “que em fagi quèèèè????” I d’aquí no vam passar.

  La senzilleza i la facilitat són genials i fa que molta gent perdi la por al “temut Linux” (a mi em fa més pr Wndow$) però, tampoc ens passem i procurem no perdre l’essència de les coses.

  Salut!

 • Oriol Morell i Jané

  Posar les coses fàcil no és tornar-se Microsoft, de fet aquests no posen massa fàcil res. Crec que Ubuntu està aconseguint donar la seguretat i fiabilitat de qualsevol distribució Linux però fent afable i senzill l’entorn, això és molt positiu.

  El fet que algú no sàpiga obrir una shell de root… quina importància té si no ho necessita?

 • Ei, que estic totalment d’acord amb Ubuntu i m’agrada que hi hagi una distribució així que atrau molts neòfits i ajuda a la gent a perdre la por a Linux. No dic pas que posar les coses fàcils sigui anar cap a M$ (jo em moc molt millor en Linux que no pas en M$.

  El que em fa més “por” són coses com això que tu mateix has dit Oriol:

  >El fet que algú no sàpiga obrir una shell de root… quina importància té si >no ho necessita?

  Això si que em recorda més a M$… que “t’amaguin” coses amb la mentalitat de “per què cal que ho sàpigues, si -nosaltres- creiem que no ho necessites?”. Per que, quan ho necessites, no ho pots (o t’és molt difícil) fer-ho servir. M$ tendeix a amagar coses per que, total, n les necessites. (creuen)

  Ei, totalment d’acord e genearl amb Ubuntu, però no en aquest punt.

 • Oriol Morell i Jané

  No,no,no 😉 Ubuntu no amaga res, simplement et posa una interfície ‘amigable’ per fer fàcil el que sembla difícil.

  De fet no he tingut cap problema per fer el que habitualment feia des de shell mitjançant les eines gràfiques d’ubuntu, si bé és cert que és més fàcil fer-ho i explicar-ho mitjançant una línia de comandes 😉

 • Marc López i Llorach

  No entenc per què dieu que Ubuntu és per neòfits, jo he provat Ubuntu, Mandriva, i Debian(tot i que aquest molt poc), i sincerament avans que Mandriva, em quedo amb el Kubuntu, que són practicamnet iguals però el sistema APT dels derivats de Debian m’agrada molt més(encara que ja fa una temporada que instal·lo des de la shell)