Gencat.net: nova web, cal celebrar-ho?

La Generalitat de Catalunya ha estrenat nova web i sembla que s’ha preocupat de fer-la arribar a tothom i han emprat els estàndards proposats pel W3C per a realitzar-la… i? Vull dir, l’Arnau i en Toni per exemple, feliciten la iniciativa, i jo anava a fer el mateix, però després rumiant-hi…. si jo no pago els imposts em venen a buscar, en canvi si els pago ningú em felicita, no? Cal felicitar a les administracions públiques quan fan les coses com les han de fer? Voleu dir que no els estem mal criant?

oriol

oriol wrote 1166 posts

Post navigation

 • are

  Certament els estem malcriant però quan tothom considera normal fer-ho mal fet és bo anunciar un pas cap a la normalitat.

  Si aquesta actitut ajuda a aconseguir l’objectiu ja em compensa 🙂

 • Clar que se’ls ha de felicitar! Sinó com sabrien que el que han fet agrada i compleix el seu propòsit? És molt diferent a pagar impostos (o pagues o no pagues), aquí hi havia mil formes diferents de fer-ho i personalment crec que l’han encertat força.

 • Oriol Morell i Jané

  No hi ha mil maneres de fer-ho, només n’hi ha dues: fer-ho bé o fer-ho malament. I ho han fet bé, faltaria més, no?

 • També es podrien haver limitat a fer una simple reestructuració del contingut però continuar treballant amb taules i sense oferir l’opció de sindicar el contingut. Llavors tampoc ho haurien fet malament però s’haurien deixat moltes coses al “tinter”.

  Limitar-ho a “bé” o “malament” és simplificar-ho massa des del meu punt de vista.

 • Oriol Morell i Jané

  No, no estic d’acord, si haguessin maquetat amb taules no haguessin fet les coses bé i estarien incomplint l’acord del Tinell.

 • are

  Aquí t’he de donar la raó. Incomplir el pacte de Tinell és un problema greu.

  Mirant la portada d’avui (30-10-2005) estic veient alguns errors importants. Sembla que els que editen la pàgina no reben formació adequada. Això vol dir que només era fum.

 • Pingback: a.css, esbudellant estàndards » Redisseny de GenCat()

 • Pingback: volldamm.net » Gencat.net ja punxa()

 • Joan

  El bo del cas és que la legislació obliga a que tots els webs d’administracions públiques siguin accessibles el 2005.

  Quanta feina falta encara si ni la Generalitat compleix!

 • Si m’ho permet la meva experiència, sobre temes d’accessibilitat i estàndards, m’agradaria comentar que, fins i tot validant pot existir la possibilitat que es produeixin errors. No he tingut la sort de treballar en aquest projecte de la gencat. M’hagués agradat molt, sobretot perquè aquests casos sempre s’aprenen nous patrons d’accessibilitat per a cobrir i millorar.

  El tema de la inconsistència de vegades no té gens que veure amb els editors, sinó amb les eines que s’utilitzen. Treballant he localitzat certes anomalies amb determinades pràctiques que, desgraciadament, no tenen solució fins que les hi descobreix com a tal. Un factor clau és la creació de noves coses. Aquestes són generades des d’una multitud de programes. Aquests programes, entre ells Microsoft Word, és una de les raons per les quins es “colen” algunes incidències. Està clar que, en les pàgines on he albirat errors de codi tenen a veure amb un plantejo del mateix: algunes etiquetes estan en llocs incorrectes, però gens que no se solucioni fent correccions de les distraccions.

  Després d’unes quantes proves no he pogut trobar errors greus d’accessibilitat, sobretot els relacionats a l’audició que tan importants són i que em dóna pena que no es puguin navegar mitjançant un lector de pantalla en català.

 • Pingback: volldamm.net » Gencat.net torna a punxar()