Estatut 2005 … Release Candidate?

Finalment ja tenim nou Estatut, podeu llegir-lo a Vilaweb. Ara només faltarà saber si Zapatero mantindrà la seva paraula d’acceptar un text aprovat pel Parlament o si bé el retallarà i aquest text només serà una Release Candidate.

Article 1. La nació catalana

 1. Catalunya és una nació.
 2. Catalunya exerceix el seu autogovern per mitjà d’institucions pròpies, constituïda com a comunitat autònoma d’acord amb la Constitució i aquest Estatut.

oriol

oriol wrote 1166 posts

Post navigation

 • Molt bona questa calificació de “Release Candidate” per a l’Estatut d’Autonomia.

  Llastima que el Congrés de Diputats no l’aprovarà, ja ho veureu. Amb la polsaguera que a aixecat en la premsa de Madrid l’aprovació del projecte d’Estatut per part del Parlament de Catalunya, veurem desfilar tota mena d’opinions i seran llençades tota mena de provocacions. Al final ens entregaran una versió capada i amb restriccions de tota mena.

  A mi personalment m’ha agradat que l’educació sigui laica. Més que res per fotre al bisbat i als estaments religiosos. Que ja tenen suficient poder com per que a sobre controlin el sistema educatiu. Poc a poc em d’anar canviant el OS de la nostre societat.

  En aquest asumpte com a ciutadans només ens queda fer d’observadors i si cal protestar, enrabiar-se i cagar-se en la mare que els va parir per haver exclòs als moviments socials, en tot aquest proces de redacció de l’Estatut. Que alguns voldriem que fos de “codi obert”. Més participatiu.

 • Oriol Morell i Jané

  Els ciutadants l’únic que farem és patir-lo o gaudir-lo en funció del que decidexin, com sempre. És el que té la “democracia”.

 • doncs a mi m’agradarà veure què fan els diputats del PSC, al parlament espanyol. No ho tenen fàcil, ja que per disciplina de partit els obligaràn a votar en contra de coses que aquí han aprovat.

  Ara, ens espera 1 any d’insults desde les cavernes espanyoles. Jo estic per no escoltar ni la radio ni la tele durant les notícies 🙂

  Per cert, felicitats per lo de Release Candidate… llastima que els espanyols no volen corregir els “bugs”, sinó eliminar “features” 😀

 • A les espanyes s’estan sortint de mares…

  Esparpèntic!
  http://www.stopnacionalismo.com

 • jojojo
  Això es molt demanar.

 • Oriol Morell i Jané

  Què entens tú per molt demanar?