Per fi! .cat

Els dominis “.cat” han estat finalment aprovats!

La Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) -que és l’entitat responsable de la coordinació del sistema de noms de domini a Internet- ha fet públic avui (16/9/20005) que la candidatura presentada per l’Associació puntCAT per a la creació d’un domini propi per a la comunitat lingüistica i cultural catalana a Internet satisfà tots els criteris establerts i ha autoritzat l’existència del .cat com a nou domini d’Internet i n’ha aprovat el corresponent acord que regularà el seu funcionament.

A partir d’ara el domini .cat representa dins internet els usuaris que s’expressen en català i servirà per a ressaltar a nivell mundial l’existència de la cultura catalana. De fet aquest domini és el primer que representa a nivell global un grup lingüístic i cultural, un fet excepcional del qual la nostra cultura pot estar legítimament orgullosa.

Més informació a: Vilaweb – 20 preguntes i respostes sobre el .cat

oriol

oriol wrote 1166 posts

Post navigation

 • are

  I es sap ja les tarifes? serà d’aquests carissims o el podrem obtenir el comú dels mortals?

 • Oriol Morell i Jané

  De moment hi ha qui ja es queixa o, millor dit, demanatransparència, ja veurem com funciona, sembla que estarà a disposició de tothom a finals d’any.

 • Pingback: TecnoCE » Blog Archive » .CAT()

 • Jeje! Jo em demano una VOLL-DAMM per celebrar-ho. Visca!

 • Jo sé d’un (jo) que se’l demanarà el mateix dia que surti. Això és una molt bona notícia, de les millors de l’any.

 • Oriol Morell i Jané

  Què trist, no? Vull dir, que una de les millors notícies de l’any sigui que tenim un domini cultural propi a internet és com patètic, no trobes?

 • Noi, i em sembla que no podem pas menyspreuar-la. Encara sort que ens n’hem sortit. En aquest pais les victories costa d’aconseguir-les, i cal que les celebrem i no ens rendim. El llop ferotge anomenat Spain encara ens en fot tot sovint. Trist, però es el millor que tenim, ara per ara…

 • Oriol Morell i Jané

  No vull dir que s’hagi de menysprear, però em preocupa que haguem de considerar-la la millor de l’any. Per mi seria “la notícia de l’any”, per exemple, que els més de 65.000 signants de la petició pel .CAT empres programari en català, igual que les empreses i institucions que hi van donar suport (i és només un exemple).

 • Però està clar que no tot ven igual, home. Per mi la millor notícia seria que se’ns concedeix el .ct, i que la ICANN aquesta és més comprensiva que l’estat espanyol. O que ens el donen perquè precisament ja no depenem de Madrid, però això ja serien figues d’un altre paner…

 • Oriol Morell i Jané

  De moment esperem a veure com gestionen el ‘.cat’, espero que no el monopolitzin i el facin ‘elitista’.