Post navigation

 • david

  i no es cansen de tantes releases?
  No sé on vaig llegir que treure versions constantment no ajuda a Linux, sinó només als frics. I crec q és cert.. Per molt que ens agradi instalar coses noves, veure que han canviat, etc etc, de cara a una empresa (no oblidem que si les empreses no instalen Linux, la majoria no n’aprendrà mai) no és bo que en surtin tantes.

  I sino mireu que passa a ca’n Microsoft… no han aconseguit que tothom s’instal.li el XP i han hagut de deixar de donar suport a win98 i win2000 per forçar moltes empreses a moure’s cap al XP.
  Oi? 🙂

 • Jo sóc més partidari de treure un bon producte i actualitzar-lo. Actualitzar-lo tant com calgui però no anar treient versions constantment.

 • Oriol Morell

  Home, es tracta d’una release de desenvolupament per anar testejant, etc. En cap cas es tracta d’una versió oficial per a l’ús públic.

  Per altra banda, quin problema hi ha amb una empresa? Crec que la clau és fer canvis de versions sense canvis bruscs i que siguin fàcilment instal·lables com el cas d’Ubuntu. El que no potser de cap manera és que instal·lar una versió nova i millor suposi formatejar, començar de zero i apendre-ho tot deu nou (llegeixis Windows 98 i Windows XP).

 • David

  Oriol, dius:
  “Crec que la clau és fer canvis de versions sense canvis bruscs i que siguin fàcilment instal·lables com el cas d’Ubuntu.”
  No conec el cas d’Ubuntu, però SuSE (q es la que faig servir) a cada canvi de versió hi ha problemes. Sempre. I això que només la treuen cada 1/2 any…

  La clau en una empresa és, precisament, aplicar la màxima: “si funciona, no toquis”. I això vol dir res d’actualitzacions a no ser que sigui estrictament necessari… i això passa molt poques vegades 😉

 • Oriol Morell

  David,
  Ubuntu també treu versions definitives cada 6 mesos, tot i que va treient releases de proves cada poc temps. A mi l’actualització d’Ubuntu Warty a Hoary m’ha suposat zero problemes tant a la feina com a casa… potser que t’ho pensis 😉

  Pel que fa a la clau d’una empresa, estic d’acord que la filosofia és “si funciona, no toquis” però la filosofia dels informàtics hauria de ser “si funciona i ho actualitzo continuarà funcionant”, potser en el món “happy flowers” de Microsoft això no és possible però…. un altre món és possible, no?

 • David

  Oriol,
  és cert que l’ideal seria dir “si funciona i ho actualitzo, seguirà funcionant”… m’encantaria que fos així, però no ho és.
  M’alegro que la ubuntu no et plantegés problemes d’actualització, suposo que en part per això s’està fent tan popular 🙂
  Però tornant al món real, tots sabem que les migracions són un maldecap, i malgrat facis estudis previs i tot plegat, sempre hi ha alguna cosa que falla i t’acaba obligant a anar a dormir a les tantes per tenir-ho funcionant el dia següent a primera hora.
  A veure si em baixo el Kubuntu i ho provo, seguint els teus consells 🙂