Firefox: 23.8% dels usuaris

Segons les estadístiques publicades per W3Schools, Firefox ja té una quota del 23.8% del mercat davant el 62.2% d’Internet Explorer. Això suposa que des del mes de gener Firefox ha guanyat 4.5 punts a Microsoft i per tant, de seguir la tendència, podria arribar a perdre la majoria absoluta d’usuaris a finals d’any.

Per altra banda, a Bitassa a lloure llegeixo que a Boing Boing, el millor bloc de l’any segons Bloggies, Firefox ja apareix a les seves estadístiques com el navegador més emprat pels seus lectors.

Qui havia dit que la guerra dels navegadors ja tenia guanyador?

oriol

oriol wrote 1166 posts

Post navigation

 • dani

  Només per les pestanyes ja val la pena. Encara que com a programador la meva funcionalitat preferida és la consola javascript la de hores que m’he estalviat gracies al firefox.

  Vaja que no m’estranya que vagi guanyant cota de mercat.

 • Les estadístiques estan molt bé. Però el que jo percebo al meu entorn és que la gent encara utilitza IE per dos motius: mandra i/o desconeixement.

  I no parlo només dels usuaris normals sinó també d’informàtics.

  Espero estar errat, però molt em temo que quan surti el nou Explorer l’increment de quota del Firefox es veurà frenat ràpidament.

 • Doncs que vols que et digui, si quan surti la nova versio del explorer els de ms s’han posat les piles i treuen algo que se surti de la linia, potser recuperen una mica, pero com segueixin en la sva linia no crec que una nova versio sigui iun punt d’inflexio.
  Dins el mundillo informatic de programacio web, si que hi ha gent que no l’utilitza, pero una cosa curiosa es que als amants del “palabrejos” (lease jefes) ara deixen anar la paraula ‘mozilla’ bastant mes sovint a les reunions. S’ha passat de dir “als que no naveguin amb IE, que els donguin” a , “aquesta web ha esta optimitzada segons els estandars i s’ha provat amb mozilla”, que si be moltes vegades es mentida, perque ni estandars ni mozilla ni hosties, els que escolten la paraula encara en saben menys i queden impressionats per el nou palabrejo.
  Malgrat aixo, estic content que continui creixent el percentatge d’us de firefox.

 • Doncs la meua experiència amb usuaris ‘de calle’, és que no han escoltat mai parlar de Firefox, i que tots fan servir IE. Això ho corrobora també les estadístiques d’un parell de webs que porte, on IE es lleve un 95% de les visites, i estic segur de que la resta son meues.

  Encara queda molt per educar a la gent.