Logotips: Qui copia a qui?

Ja feia temps que havia vist les semblances entre el logotip d’Ubuntu i el d’una trobada de nens i nenes del carrer que es va fer a Brasil l’any 2003, ara però i arran d’un comentari de l’Alfons m’he decidit a postejar:

 • Any 2003: 6º Encontro do movimiento nacional de meninos e meninas de rua:
 • Any 2004: Ubuntu Linux:
 • Any 2005: Microsoft Space:

oriol

oriol wrote 1166 posts

Post navigation

 • Home, les dues primeres no són ben bé iguals ja que un dels components no està agafat de la mà. Però la de microsoft és descarada……

 • Oriol Morell

  Sí, estic d’acord que hi ha més similituts entre el logo d’Ubuntu i el de Microsoft, però la idea és la mateixa que el del primer. Si ara Vodafone treies una V tipus M de Movistar tot i no ser pastats tothom ho consideraria una copia, no?

 • visualpanic

  Dons jo trobo que són força més semblants els dos primers, inclús en quant als colors (de tons color “terra” o marronosos); ja que gairebé la única diferència és l’angle del cercle i el desplaçament dels “caps”. Potser va ser font “d’inspiració” ;P

 • Jo el de Micro$oft, comparat amb el d’Ubuntu el trobo quasi clavat! Canviant tipus de disseny i colors, el de’n Gates té colors “msn”.

  Pel que fa als dos primers, suposo que a banda de poder ser una coinciència, l’esperit d’ambdós crec que vé a ser el mateix: unió de persones.

  Diuen que Ubuntu vol dir “entre tots” o quelcom similar, no és així?.

  No crec, ni de bon tros, que a Microsoft tinguin les mateixes intencions que una trobada de Meninos o que una distribució Linux.

 • Oriol Morell

  Sí, correcte… el tema és que entre el d’Ubuntu i el dels meninos només cal canviar la tonalitat, ni dissenys ni colors, ni res.

  De la web d’Ubuntu:
  “Ubuntu” is an ancient African word, meaning “humanity to others”. Ubuntu also means “I am what I am because of who we all are”. The Ubuntu Linux distribution brings the spirit of Ubuntu to the software world.

 • Pingback: abordaje.net :: mano de obra 100% oscense » Tres cosas()

 • dudziesi

  Potser pot semblar extrany, però a vegades poden coincidir le idees, les coses ja estan molt treballades i els trucs tots els sabem una mica, per tant es pot arribar sense saber-ho a un mateix resultat. no tots podem estr a l’altra part del mon per estar al corrent del que passa a Brasil

 • Tarry

  Tard, però he trobat més logotips semblants entre ells:
  TPI (http://alianzas.paginasamarillas.es/images/logo_tpi.gif) i Firefox (http://www.firefox.com/title.gif). No és tan exagerat però la primera impressió del de TPI m’ha portat directe a pensar en Firefox.


 • Oriol Morell i Jané

  Sí tens raó, la primera impressió és que són força similars!