Com ‘congelar’ usuaris Linux

Seguint amb el post anterior, he d’aconseguir congelar els usuaris de manera que després d’una setmana d’ús dels terminals pugui regenerar totes les preferències i homes dels usuaris sense necessitat de fer-ho a mà.

Bàsicament el que necessito congelar i recuperar és:

 • Aspecte escriptori (Gnome)
 • Contingut de les homes

Vaig intentar fer-ho mitjançant una còpia del directori /home/usuariX però no em serveix, quan torno a recuperar el directori hi ha aspectes de l’escriptori que continuen igual que abans de restarurar la home. Alguna idea?

oriol

oriol wrote 1166 posts

Post navigation

 • Estava així a l’Aula del curs de Posgrau de Programari Lliure de l’UIB i anava beníssim: tancar la sessió = tot nou i per defecte.

  Després es va millorar per poder deixar treballs a alguns directoris, que mai no s’esborren.

  Tots els detalls de la instal·lació es van documentant a un wiki:

  http://mnm.uib.es/phpwiki/AulaLinux

 • I… quan es copia el home de l’usuari, per defecte també implica copiar els fitxer .elquesigui inclosos en ell?.

 • Pau

  Seguint el que diu Alfons, que jo sàpiga tots els fitxers de configuració de Gnome estàn a la Home de cada usuari com a fitxers ocults (.gconf/Desktop).

  Per tant, si crees uns cript que descomprimeixi un tar amb un directori home “estàndard” amb la configuració estàndard a cada usuari i el poses a la cron del server, pots deixar cada nit els ordinadors com estàven.

  Funciona?

 • Oriol Morell

  Part passa per comprimir les homes, però em mancava buidar les cues d’impressió.

  He vist la solució a tot plegat a:

  http://linux.xtec.es/cgi-bin/awki.cgi/CongelarUsuari

 • Quizas te pueda interesar la sección dedicada a montar el ltsp como en un cybercafe (Eso sí el usuario no guarda nada… y se pierde todo al hacer log off del entorno gráfico. Seria cuestión que modificases el script a tu gusto)

  http://terminales.hispalinux.es/tiki-index.php?page=pxoptions

  Es una parte de un howto de pxes (http://terminales.hispalinux.es/tiki-index.php?page=DocumentacionPXESHowto) pero lo que se comenta se puede usar tambien en un ltsp.

  De todas maneras me apunto el congelar usuario.

  adrian15

  La sección de mi blog dedicada a terminales ligeros:

  http://adrian15.raulete.net/blog/?sectionid=9

 • david

  esta be aquest script!
  Però hauràs de configurar-lo una mica si vols que ho faci per varis usuaris, no? Potser crean un /etc/hielo.conf amb el nom dels usuaris que has de fer còpia.
  despres un cron setmanal i apa, cada setmana maquina neta! 🙂
  Ara bé, les cues d’impressio se les carrega a sac, oi? O ho he entès malament? Perque sembla que, siguin o no siguin de l’usuari que estàs borrant, fa un “rm *”! Compte que si en aquell moment algú te quelcom per imprimir t’ho estaràs carregant igualment.

 • Pingback: adrian15()