RSS Feed

Evitant el phishing a CajaMar

29 març 2005 by oriol

Avui he rebut al meu compte de Gmail un intent de phishing contra CajaMar, segur que n’heu sentit a parlar darrerament.

Teòricament el correu electrònic simula ser la pàgina d’accés a la ‘Banca en línia’ de CajaMar:

CajaMar

Ara bé, els creadors d’aquest atac han comés un error de principiant, han fet que les imatges del correu electrònic carreguin del lloc original de CajaMar amb la qual cosa els administradors del sistema del banc ho han tingut fàcil per protegir als seus usuaris mitjançant una de les imatges:

Phishing CajaMar


4 comentaris »

  1. Pau escrigué:

    Sempre he volgut saber a on porten aquests formularis. Quin n’és l’action? o va directament a una compte de correu?

  2. Tarry escrigué:

    He fet una mica de recerca i solen ser coses simples amb formularis gratuïts estil Melodysoft.com o similars, simplement amb el codi font de vegades es pot obtenir l’adreça on es dirigeix.

  3. Pau escrigué:

    I llavors, per què 16 ous no detenen als malparits que envien això!!!!??????????????? Si tenen l’email no deu ser massa difícil saber qui l’obre, no? :S:S…

  4. Alfons escrigué:

    Fa un parell d’anys vaig rebre un correu d’aquest tipus però d’una altra entitat bancària. Estava molt i molt ben fet. En aquella ocasió et redirigia cap a una pàgina on el nom del domini era quasi idèntic a la plana oficial de l’entitat, canviant tansols una dada.

    Suposo que hi deu haver gent que s’ho curra més i gent que s’ho curra menys. Pel que fa al tema detenir i legalitat… suposo que depèn del lloc des d’on es facin aquestes coses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>