Digital Fortress: encara millor

He acabat de llegir el Digital Fortress d’en Dan Brown i he quedat impressionat, cada llibre que llegeixo d’aquest home m’agrada més. Vaig començar amb El codi Da Vinci (ara prohibit pel Vaticà), després Àngels i Dimonis i ara Digital Frotress i cada cop estic més enganxat a la seva forma d’escriure.

Suposo que aquesta obra de Dan Brown no serà mai massa llegida o recomenada a l’estat espanyol ja que en deixa força verd el sistema sanitari, la guardia civil, etc. i ja se sap que les veritats ofenen. Jo però us la recomano efusivament!

Ara toca El Gran Engany, però mentre l’aconsegueixo m’entretindré amb El vuit de Katherine Neville.

oriol

oriol wrote 1166 posts

Post navigation

 • Estic d’acord amb que digital fortress esta molt be, enganxa molt. Jo tambe el recomano.
  Ara , jo que em negava a llegir el Codi Da Vinci, al final l’haure d’acabar llegint, aixo que els bisbes demanin que no es llegeixi no pot mes que impulsar-me a llegir-lo.

  Salut i bon finde.

 • El Codi Da Vinci està bastant mal redactat, i suposo que concient de la seva poca traça escrivint, ha hagut de buscar una altra forma de vendre.

  Innoscents, nosaltres, de tenir temptacions de comprar-lo perquè el Vaticà s’hi oposi (per poca raó que tinguin aquests èssers prehistórics).

 • Pau

  El Codi Da Vinci i Angels i Dimonis estan prou bé (al meu parer) segurament perquè no entenc gaire d’història. En canvi, Digital Fortress, com que es fica més en els temes que més m’interessen i domino, no em va sorprendre tant.

  El gran fallo d’en Dan Brown és que les seves noveles depenen de la sorpresa que facin en el lector. En el meu cas, a Fortalesa Digital, vaig deduir el desenllaç abans d’acabar-lo i va ser més aviat decepcionant.

 • Dan brown es un perfecto escritor sus obras literarias una marabilla e leido todos sus libro son estupendos soy un niño de 10 años y creo que su literatura ni el son erejes si no que tienen opiniones distintas

 • Alberto Rodriguez

  Como asturiano , y por tanto español, me siento ofendido por el contenido del libro comentado.

  Si bien es cierto que el autor del libro desarrolla la acción en Sevilla , no es justo la burla que prodiga no sólo a la Sanidad Pública y Guardia Civil, sino que también nos trata a todos como tercermundistas y subdesarrollados, catalanes incluidos.

  Aunque el autor de la crítica literaria no se sienta español, debería considerar que el Sr. Brown seguro que no discrimina nacionalidaes, y considera toda la peninsula Ibérica como un pais subdesarrolado.

  No entiendo por tanto su afirmación de que las verdades ofenden…

 • Oriol Morell i Jané

  Coincideixo plenament amb l’autor del llibre quan descriu a la Guardia Civil i la Sanitat Espanyola. Pel que fa a la consideració de subdesenvolupats i tercermundistes, només fa falta mirar les places de braus plenes de gent aplaudint la tortura d’un animal.

  Per altra banda, segur que el Sr. Brown coneix que a la península Ibèrica hi ha quelcom més que un país, i força nacionalitats que difereixen en cultura, tradicions i funcionaments de l’estat espanyol.

 • Doncs jo encara no he acabat de llegir Fortalesa Digital (vaig per la meitat més o menys) i la veritat es que m’està agradant bastant, igual que els altres llibres del sr. Brown.

  Referent al tema de la Guàrdia Civil i de la Sanitat Espanyola… Crec que el sr. Oriol Morell i Jané ho ha deixat bastant clar… Res més a afegir…

  =)

 • Oriol Morell i Jané

  L’altre dia precissament en rellegia el final…. te l’explico? 😛

 • Guim Olivé Oller

  Dan Brown és un autor realment impressionant. Ja m’he llegit Àngels i Dimonis i El Codi Da Vinci i ja m’he comprat El Gran Engany. Penso comprar-me Digital Fortress o Fortalesa Digital quan m’acabi de llegir 3 llibres que tinc pendents (Imperi dels Dracs de Valerio Massimo, Leonardo i la màquina de la mort i Creació del Sistema Solar amb el pròleg de Joan Oró). Però El Gran Engany i Digital Fortress possiblement, no tenen tant aquell gran ambient en contra de l’Església, i amb un misteri realment interessant. És que jo sóc ateu i m’agraden aquests temes. A més, he fet tot el Camí de l’Il·luminació d’Ângels i Dimonis per Roma. Aquest estiu he anat a Roma de viatge. He estat davant del mític camí anomenat “Ill Passetto”. He vist el “Castel Sant’Angelo” de cap a peus. És un món que realment m’encanta.
  Us recomano El Codi Da Vinci i Àngels i Dimonis. El Gran Engany i Fortalesa Digital també, però no és ateu i no hi ha Robert Langdon de protagonista, aquell personatge que te un caràcter semblant al meu.

 • Pingback: El meu dip » Blog Archive » Un Llibre: Fortalesa digital()

 • albert

  Bé, doncs jo acabo d’acabar-me’l i bé, he de dir que és el més fluix que he llegit dels tres que tinc (em manca angels i dimonis). Potser perquè és ja el tercer i un ja es comença a acostumar(cansar) de capítols curts i aventures tallades i encreuades, potser perquè al llegir-lo tenia més la sensació d’estar davant d’una pelicula típicament americana o potser per les incoherències i errades que hi ha en l’àmbit informàtic, potser per haver allargat massa la història o potser per haver deixat un final massa previsible, he de dir, que des del meu punt de vista, us recomano que en llegiu un dels altres tres abans que aquest.

  Ah i he de dir que he arribat aquí buscant desxifrar el codi de la última pagina del llibre 😛

 • ELI

  Algú sab dir-me que signifiquen els números que apareixen a la última pàgina del llibre?
  128-10-93-85-10-128-98-112-6-6-25-126-39-1-68-79

 • Martha

  M’acabo de llegir al llibre i m’agradaria saber km puc fer x desxifrar els números de l’última pagina del llibre xk ja o e intentat tot i nuse k fer, si algu amb pogues ajudar li agrairia mlt.

 • Oriol Morell i Jané

  Bones Martha,
  en la versió anglesa del llibre (desconec com ho han arreglat a la versió catalana), cada número es correspon amb un capítol.

  Si agafem la primera lletra de cada capítol obtenim:
  WECGEWHYAAIORTNU

  Si això ho dividim en quartets tenim:
  WECG
  EWHY
  AAIO
  RTNU

  i si ara ho llegim de dalt a baix i d’esquerra a dreta obtenim:

  WE ARE WATCHING YOU

  😉

 • Martha

  Merci Oriol.

 • Martha

  Una cosa saps si en Dan Brown ha escrit algun altre llibre que no sigui ni El Codi Da Vinci, Angels i Dimonis, El gran engany i Fortalesa Digital??????