Dormim massa?

nena dormintQualsevol metge amb el que parlis et recomanarà que dormis una mitjana de 8 hores diàries, això vol dir que hauríem de dedicar una tercera part del dia a no fer res per prescripció mèdica. Si tenim en compte que segons les dades de l’IDESCAT els catalans i catalanes tenim una esperança de vida de 80’18 anys, al llarg d’aquesta hauríem de perdre 26’7 anys dormint!

Estic d’acord amb la gent que em dirà que dormir no és perdre el temps, sinó que és recuperar energies per evitar perdre’l, però no podem recuperar-la amb menys temps? Al segle XXI encara no hi s’ha inventat res que ens faci estar al 100% sense haver de patir una letargia del 33% de la nostra vida!?

oriol

oriol wrote 1166 posts

Post navigation

 • are

  Desgraciadament no 🙁 i no vegis els problemes que dona dormir poc durant dies 😀

 • El problema és com ens prenem la vida avui en dia. Per què creus que les estem perdent?
  No sé, potser jo també voldria dormir menys hores (de les poques que potser ja dormo) sense que me’n ressentís. Realment m’agradaria, però segurament la solució no rau en trobar re extern que ho solucioni, sinó canviar-nos a nosaltres mateixos… i això no és trivial i et fa pensar molt més enllà…

 • Oriol Morell

  Toni, crec que perdem el temps perquè no fem res útil durant aquella, més o menys, llarga estona. Estic d’acord en que segurament tot rau en la manera de prendre’ns la vida i que la possibilitat que existeix quelcom que ens faci ‘renéixer’ després d’una dia dur em fa posar els pèls de punta… Ara bé, dormir una tercera part de la meva vida també me’ls fa posar.

 • En l’acte de dormir l’ésser sent la crida de la Divina Mare i torna a ella. Aquest fet ens porta a poder trascendir a d’altres plans astrals, viatjar fora del nostre cos, etc… A més, qui diu que perdem el temps dormint? Somiar esta guai!

 • Oriol Morell

  Divina Mare… jo es que no dormo amb ma mare, sorry.

 • Rap

  A mi m’agrada dormir i molt, acostumo a dormir unes 9/10 hores.

  HI ha dies que em sobren hores, d’altres que m’en falten, però que hi farem són coses de la vida que ens tocat viure.

 • nen

  La solució és la droga.

 • Oriol Morell

  Mmmm i no hi ha res menys agressiu?

 • David

  dormir es bàsic per a regenerar el cos… qui ho diu que no fem res útil? Intenta no dormir i ja veuràs la utilitat de dormir 🙂

 • lofiti

  El que passa que és que aquest món tothom té una pressa terrible. No pots anar poc a poc vivint bé. S’ha d’anar sempre estressat a per totes. I això implica que ens plantejem treure hores de són per poder fer mes coses durant el dia.

  La solució és anar a viure a la muntanya tot, rollo Heidi, i llavors t’adonaras que el temps no és el més important!!

  Però com que no ho farem ens toca viure amb aquest estress.

 • Pingback: volldamm.net » Dormir 2 hores!()

 • marta

  jo dormu molt poc de les 24:00 a les 8:00 de la matinada i la veritat que em llebo millor si dormu nomes 8 hores q dormir 12 hores no se perque pero si dormo masa mesgoto mes.

 • Oriol Morell i Jané

  Molt poc? 8 hores al dia?? Serà conya, no?

  Jo intento dormir-ne 5-6 al dia a tot estirar.

 • Spoken

  mmmmm…..perdó?? les 8 de la matinada?
  No és qüestió de dormir molt o poc..sinó d’aprofitar el màxim les hores dormides.
  Quan un es posa al llit, el que ha de fer és: “Apagar Sistema” 😉