Inversors catalans

No fa massa parlàvem a casa de la manca d’inversors al nostre país i comentàvem, com a exemple, que les pistes d’esquí de Boí Taüll Resort han estat comprades per un grup inversor espanyol que va de mà d’una constructora madrilenya (i blanca). El mateix passa amb la companyia d’autobusos Alsina Graells que darrerament ha rebut una injecció econòmica important per part del grup Continental Auto que, entre d’altres, també és propietat de la constructora en qüestió.

Avui llegeixo a Bits des de BCN un post sobre la manca d’inversors catalans a les ·TIC·, i és el que m’ha fet adonar que quelcom està passant… Els catalans fem projectes interessantíssims però per manca de capital sempre van a parar a mans estranyes, què hem de fer? De quina manera es podria crear un grup potent d’inversors catalans?

Realment ens manca confiança en el que fem al nostre país.

oriol

oriol wrote 1166 posts

Post navigation

 • Soc investigador de sistemes internet. He dessenvolupat els darres anys diversos sistemes. He trobat inversors que han cregut en part dels meus dessenvolupaments i per tant no tinc queixa. Penso però, que manca a les empreses gent preparada per dessenvolupar i dirigir projectes, no sols de I+D, sinó sobretot projectes empresarials. Es pot arribar a bon port en la vessant tècnica en un projecte I+D, però està comdemnat si no està inserit en un projecte d’empresa que funcioni be i que l’integri. Crec que la mancança més important es aquesta.

 • Proposso per a la pregunta : De quina manera es podria crear un grup potent d’inversors catalans ?

  Penso que es posible de crear un sistema d’informació degudament certificat per les màximes autoritats del nostre pais, que poses a disposició del públic en general, una llista de projectes que poden necessitar financeres per poder-se possar en funcionament, i la possibilitat de invertir petites o grans quantitats a qualsevol dels projectes. Es podria establir un procediment per el que si no s’arriba a la quantitat necessària per arrencar el projecte, en un plaç determinat, l’inversor recupera la inversió amb els interessos que’s determinin, per tal d’obviar la por de posar diners en un projecte que no arribi a port i es perdin aquests diners. Penso que seria com una Micro-Borssa. i que podria funcionar.

 • cristina

  Busco inversors per una finca (edifici a navarcles)5 plantes

 • Oriol Morell i Jané

  Cristina, no crec que aquí trobis el que cerques.

  Mira d’anunciar-te a Buyacom, segur que hi trobes solució 😉