Com fer un ‘Windows XP LiveCD’

Des de fa un temps ençà ens hem habituat a veure LiveCDs per a Linux que ens permeten arrencar un sistema operatiu Linux sense instal·lar res en el nostre disc dur, aquest sistema s’ha vengut de cara al públic com una manera de provar el sistema operatiu sense haver d’instal·lar res de res. No obstant els administradors de sistemes informàtics sovint ens veiem necessitats d’una LiveCD per a restaurar o recuperar dades d’un sistema fet malbé.

Feia dies que em preguntava si no hi havia cap LiveCD per a Windows, avui remenant a Google he trobat la solució i és força senzilla.

Anem a pams:

Requeriments:

  1. CD amb el Sistema Operatiu (Windows XP amb SP1 o Windows 2003)
  2. Equip amb Windows 2000, XP o 2003 instal·lat (on generarem la LiveCD)
  3. La darrera versió de PEBuilder

Passes a seguir:

  1. Descomprimir PEBuilder a una carpeta (suposarem E:PEB)
  2. Executar PEBuilder i llegir i acceptar la llicència
  3. Especificar-li a quina unitat tenim el CD original (sic) de Windows XP amb SP1 o 2003 (suposarem D:) i si tenim cap directori especial que volem afegir al CD com ara directoris de documentació, etc… (suposarem E:PEBincloure)
  4. Si no troba cap problema i ens deixa continuar, ens llistarà unes aplicacions que pot incloure al LiveCD, al activar-les és possible que ens demani que afegim alguna DLL o EXE al directori que hem comentat abans (E:PEBincloure). Podrem descarregar aquestes mancances a la pròpia pàgina de PEBuilder
  5. Ara ja només queda especificar-li un directori temporal (suposarem E:PEBtemp) i el directori on ens deixarà la ISO del LiveCD (suposarem E:PEBiso)

El resultat serà, si tot va bé, una petita ISO (140MB en el meu cas) amb una LiveCD que ens arrencarà un Windows amb un escriptori un tant peculiar.